talentontwikkeling puur gericht op jouw toekomst.

talentontwikkeling

Randstad geeft talent de ruimte zich te ontwikkelen richting managementposities. Daarom kennen we het potential traject. In dit traject worden talentvolle medewerkers gespot, geselecteerd, intensief begeleid en ontwikkeld. Om vervolgens binnen anderhalf jaar door te groeien naar een functie op management niveau. Tenminste 80% van onze management functies wordt vervuld via interne doorstroom. Dat betekent iets voor onze visie op recruitment: we selecteren aan de poort alleen de beste mensen voor onze organisatie.

als jij groeit, groeien wij ook

Leren is experimenteren

Als medewerker van Randstad wil je jezelf en je resultaten continu verbeteren. Hiervoor is het nodig om te blijven leren en je aan te passen aan de veranderende wereld. Dit betekent dat je soms moet experimenteren en binnen onze organisatie krijg je hiervoor alle ruimte. Dat geeft energie en bevordert het werkgeluk.

 

Ontwikkeling op maat

Bij Randstad ben jij in de regie van je eigen ontwikkeling. Je kiest je eigen tempo, moment en manier van leren. Randstad biedt je doorgroeimogelijkheden en ontwikkeling op maat. Je krijgt toegang tot nieuwe ideeën, kennis en vaardigheden. En kunt daar vervolgens ervaring mee opdoen door het op je eigen situatie toe te passen. Zo werken we samen aan een optimale employee journey, een ontwikkeling die past bij jouw persoonlijke en professionele ambities.

 

Van en met elkaar leren

Leren doe je van en met elkaar. Feedback geven en ontvangen, reflecteren en afkijken spelen hierbij een belangrijke rol. Samen met je manager en collega's, als buddy of als coach. Leren doe je ook via onze vele digitale communities. Je hebt bij Randstad immers duizenden collega’s, allemaal met hun eigen kennis en ervaring. Die kunnen je helpen om je horizon te verbreden.

 

Digitale learning campus

Bij Randstad heb je toegang tot onze digitale learning campus. Hier vind je een breed learning aanbod. Door dit aanbod continu aan te passen aan de snel veranderende eisen vanuit de omgeving, vergroten we de effectiviteit en maken we leren leuk. Traditionele trainingen worden bijvoorbeeld aangevuld met e-learning, webinars en andere online content.

 

Pop-up workshops

Een nieuw onderdeel van ons learning aanbod zijn pop-up workshops. Deze korte workshops worden regionaal georganiseerd en kun je zonder inschrijving bezoeken. Toonaangevende bedrijven en sprekers nemen je mee in een actueel thema. Daarmee halen we waardevolle kennis in huis en zorgen we ervoor dat we relevant blijven en groeien.

Het onboarding programma is van grote meerwaarde, omdat je zo op een hele leuke en informele manier meer kennis krijgt over de organisatie. Daarnaast leer je veel mensen persoonlijk kennen binnen Randstad, dat bevordert de samenwerking.