bidmanager.

actuele banen
 • jij beschikt over.

  analytisch vermogen

  vermogen om kansen te zien

  uitstekende schrijfvaardigheden

  resultaatgerichte instelling

 • wij bieden jou.

  40-urige werkweek

  25 vakantiedagen

  +8.5% vakantiegeld

  persoonlijk benefit budget

  uitstekende bonusregeling

 • jouw werk.

  40% opstellen presentatie tender
  20% inventariseren inschrijving tenders
  20% marktconsultatie/vaststellen prijzen 15% evaluatie en bijsturing

ontdek ons profiel

Als bidmanager voer jij de regie over inschrijvingen op tenders en aanbestedingen. Vaak over meerdere trajecten tegelijk. Voor ieder project stel je een nieuw team samen. Het beste aanbod tegen de beste prijs; voor minder ga je niet. Je maakt planningen, zorgt dat alle neuzen dezelfde kant op staan en dat deadlines worden gehaald. Dat de belangen groot zijn, hoeven we jou niet te vertellen. Met jouw politieke inzicht en goede communicatieve vaardigheden beweeg jij je moeiteloos door onze organisatie om de juiste informatie te verzamelen en verwachtingen te managen.

De afdeling Bidmanagement van Randstad is het centrale kennisknooppunt op het gebied van offertes en aanbestedingen. Op deze plek in Diemen (Amsterdam) vier jij je overwinningen met collega’s na het binnenslepen van een opdracht, evalueer je waarom jullie aanbod niet scherp genoeg was en brainstorm je over de mogelijkheden voor het vergroten van jullie winkans. En hier ontstaan jouw ideeën om de kwaliteit en efficiency van het offerteproces verder te vergroten.

Jouw team verschilt per project. Naast de kleine groep vaste collega’s met onder meer collega-bidmanagers, schrijvers, grafisch vormgevers en een biddirector, bekijk je per keer wie je toevoegt aan je team. Soms is dat een jurist of controller, terwijl je bij een andere aanbesteding veel contact hebt met een operationeel manager of een directeur.

Het geeft echt een kick als je een tender of aanbesteding wint. Ik zie dat als een mooie teamprestatie waaraan ik heb mogen bijdragen. Bij Randstad krijg ik genoeg kansen om me vakinhoudelijk of op competentieniveau te ontwikkelen.

Er zijn momenten dat je vier tot vijf trajecten begeleidt, waarbij het aankomt op je organisatorisch vermogen en flexibiliteit. Hoe ik dat doe? Met een open blik, rechtdoorzee en een gezonde dosis humor. Successen mogen daarbij flink gevierd worden, een stuk taart is bij ons dan ook nooit ver weg!

learn more

werkweek

een werkweek van een bidmanager

groeipad

Jouw ontwikkeling staat bij ons centraal! Naast ons inhouse brede opleidingsaanbod ben je vrij om op zoek te gaan naar opleidingen en training die aansluiten bij jouw persoonlijke en professionele ambities.

 • senior bidmanager

 • consultant

 • projectmanager