accountspecialist

wat doet een accountspecialist?

wat zijn je werkzaamheden, werkomgeving, doorgroeimogelijkheden en arbeidsvoorwaarden als accountspecialist? Je vindt het allemaal hier! 

wat doet een accountspecialist?


Dichterbij de klant kan je niet zitten als accountspecialist. Je werkt namelijk intern bij de klant. Daardoor heb je korte lijnen en ben je helemaal op de hoogte van wat er allemaal speelt bij de klant. Je weet alles van het personeel en met wat voor uitdagingen de klant kampt. En zo weet jij precies waar je waarde kan toevoegen. Je bent zo’n vaste waarde in de organisatie dat de mensen daar soms bijna vergeten dat je in dienst van Randstad bent en niet van de klant. Dat is een goed teken.

Je bent de werkgever voor al het personeel dat via Randstad bij de klant werkt. Dat kunnen wel 50 tot 350 medewerkers zijn. 

Als accountspecialist manage je alles op het gebied van HR voor jouw account, ofwel klant en de uitzendkrachten die er werken. Van sollicitatie- tot beoordelingsgesprekken, van personeelsplanningen tot inwerktrajecten en verzuimpreventie. Het heeft jouw focus. Daarnaast ben je een belangrijke businesspartner voor de directie en managers van de klant. Zij lopen geregeld bij je binnen. Niet alleen als er nieuwe vacatures zijn, maar ook om te sparren over ontwikkelingen in de markt of voor advies over hun HR-beleid.


En zelf loop je uiteraard ook bij hen langs en ben je regelmatig op de werkvloer te vinden bij de medewerkers en hun teamleiders. Onze klanten zitten met name in de logistiek, productie of food. Je zal er waarschijnlijk dus lopen met stalen neuzen, een veiligheidshelm of een haarnetje met de continue geur van techniek of voedingsmiddelen. Maar we hebben ook klanten in de banken en verzekeringswereld. Dan zit je in een meer administratieve omgeving, lekker op kantoor.

accountspecialisten over hun baan.

Lotte van Opstal (28)
Ik geef mijn baan een 8.0 
Als accountspecialist voel ik mezelf niet alleen onderdeel van Randstad, maar ook onderdeel van de klant. Dichterbij de klant kun je niet zitten. Je zit 'inhouse' (intern bij de klant) waardoor je continu in gesprek kan gaan met zowel de flexwerkers daar én met de klant. Flexwerkers helpen aan een droombaan, maar daarnaast ook de klant helpen met uiteenlopende vraagstukken, daar word ik gelukkig van. Samenwerken met leuke collega’s is ook wat mij aanspreekt binnen de functie. Iedereen wil ervoor gaan om het beste te realiseren voor alle partijen. Daarnaast is er ook ruimte voor leuke teamuitjes en ben ik erg tevreden over de ontwikkelmogelijkheden binnen de organisatie. Sinds kort heb ik een 'potential programma' afgerond en nu ben ik bezig met het traineeship voor procesmanager. 
Accountspecialist Lotte
Pien ten Voorde (24)
Ik geef mijn baan een 8.5 
Omdat ik veel vrijheid heb in de uitoefening van mijn taken, stap ik iedere dag enthousiast de werkvloer op. Ik vind het prettig dat ik niet de hele dag achter een bureau zit, doordat ik veel bezoeken op de vloer, overleggen met de klant , of intakes met kandidaten heb. Hierdoor is geen dag hetzelfde! Naast de werving en selectie, ben ik verantwoordelijk voor de binding en begeleiding van de flexwerkers. Dit maakt dat ik erg betrokken ben bij de klant én de flexers. Voor hen kan en wil ik het verschil maken! Mijn persoonlijke groei en ontwikkelpunten worden geregeld besproken in gesprekken met mijn manager, hierdoor voel ik me gewaardeerd en kan ik blijven groeien.

werkzaamheden accountspecialist?

Een accountspecialist is dus een belangrijk contactpersoon voor zowel de klant als voor je medewerkers. Maar wat doe je nu precies op een werkdag? We zetten het voor je op een rijtje.

de werkomgeving van een accountspecialist.


Meestal werk je als planner bij de klant intern. Wel zo handig, want op die manier weet jij de uitzendkrachten en klant snel te vinden. Maar ook andersom natuurlijk.

Hoe jouw werkplek er dan uit ziet, is afhankelijk van de klant. Meestal is dat een kantoor vlakbij de werkvloer waar de uitzendkrachten van Randstad werken. Onze klanten zitten met name in de logistiek, productie of food. Wanneer je jouw uitzendkrachten gaat opzoeken, zal je soms je schoenen met stalen neuzen aan moeten trekken of een veiligheidshelm moeten opzetten. Wat natuurlijk ook wel gaaf is, want je ziet precies wat jouw uitzendkrachten daadwerkelijk 'doen'.   
accountspecialist werkomgeving

een glimp van waar je werkt   
op kantoor bij de klant.

een glimp van waar je werkt
op de werkvloer bij jouw personeel.

een glimp van waar je werkt
bij randstad zelf bij jouw collega's.

met wie werk je samen als accountspecialist?


Afhankelijk van de klant waar je aan het werk bent als accountspecialist, werk je samen met verschillende collega's. Dat kunnen andere accountspecialisten zijn, omdat je bijvoorbeeld in een team van accountspecialisten bij een klant aan het werk bent. Maar je zult ook samenwerken met collega planners, recruiters, procesmanagers en je operationeel manager. Daarnaast schakel je ook met de specialisten op ons hoofdkantoor. Zij kunnen jou ondersteunen bij bijvoorbeeld complexe verzuimsituaties.
doorgroeimogelijkheden accountspecialist

jouw competenties.

We verklappen je alvast: als accountspecialist moet je commercieel en klantgericht werken echt leuk vinden! Daarnaast zijn er nog een aantal andere kwaliteiten die fijn zijn om te hebben als accountspecialist:

arbeidsvoorwaarden.

Nieuwsgierig naar de arbeidsvoorwaarden van een accountspecialist? We lichten ze hier graag aan jou toe. Bekijk ook de video. Even kort:
  • bruto maandsalaris tussen de €2450,- en €3000,-
    (inclusief 8,5% vakantiegeld en 3,8% benefit budget)
  • ruim opleidingsaanbod (als jij groeit, groeit Randstad ook!)
  • bonussen en aandelenregeling
  • een budget van €750,- om je thuiswerkplek ergonomisch verantwoord in te richten
  • goede reiskostenvergoeding (privé én zakelijk)
  • 25 vakantiedagen (koop er maximaal 5 weken bij)

Voor meer toelichting, zie onze aparte pagina over onze arbeidsvoorwaarden.
arbeidsvoorwaarden

ook interessant voor jou.

werken bij randstad arbeidsvoorwaarden
arbeidsvoorwaarden salaris, vakantiedagen en verlof, reiskostenvergoeding, groei en ontwikkeling, telefoon en laptop, pensioen, aandelenregeling. Lees er hier meer over. 
werken bij randstad sollicitatieproces
ons sollicitatieproces wat kan je verwachten wanneer je solliciteert? Van sollicitatie naar een nieuwe baan. Lees hier meer over ons proces wanneer je solliciteert.
​​​​​​​
werken bij randstad cultuur
onze cultuur welke waarden vinden wij belangrijk? Wat voor cultuur kan je verwachten. En doe ook de test om te kijken of onze cultuur bij jou past!
​​​​​​​
werken bij randstad onboarding
jouw onboarding benieuwd naar de eerste werkdagen? Wij hebben een interessant onboarding programma!

​​​​​​​