wat-je-doet-als-accountspecialist

wat je doet als accountspecialist.

alles over de baan van een accountspecialist.

vacatures
 

werkzaamheden, salaris, ontwikkelmogelijkheden, werkomgeving, competenties, en vacatures.

Werken als accountspecialist. Wat houdt dat in? Wat doet een accountspecialist of account specialist? Wij vertellen jou hier wat je voor werk kunt verwachten als accountspecialist bij Randstad. Lees hier meer over:

 

de nieuwste vacatures

 • Accountspecialist Arnhem

  15-11-2019 Arnhem, Gelderland

  Bij sommige organisaties detacheert Randstad honderden flexwerkers tegelijk. Samen met je collega-accountspecialisten ben jij voor een of meerdere van deze organisaties ...

  lees meer
 • Accountspecialist Haarlem

  14-11-2019 Haarlem, Noord-Holland

  Op strategisch niveau de klant adviseren en contact houden met flexwerkers. Als accountspecialist heb je een veelzijdige baan. Bij sommige organisaties detacheert Randstad ...

  lees meer
 • Accountspecialist Célavita Zwolle

  13-11-2019 Zwolle, Overijssel

  Bij sommige organisaties detacheert Randstad honderden flexwerkers tegelijk. Voor een van deze organisaties ben jij als accountspecialist verantwoordelijk. Wat dat betekent? Je ...

  lees meer
 

wat doet een accountspecialist?

Dichterbij de klant kan je niet zitten als accountspecialist. Je werkt namelijk intern bij de klant. Daardoor heb je korte lijnen en weet jij precies wat er allemaal speelt bij de klant. Je weet alles van het personeel en je weet met wat voor uitdagingen de klant kampt. En zo weet jij precies waar je waarde kan toevoegen. Je bent zo’n vaste waarde in de organisatie dat de mensen daar soms bijna vergeten dat je in dienst van Randstad bent en niet van de klant. Dat is een goed teken.

je bent de werkgever voor al het personeel dat via Randstad bij de klant werkt. Dat kunnen wel 50 tot 350 medewerkers zijn. Als accountspecialist manage je alles op het gebied van HR voor jouw account, ofwel klant en de uitzendkrachten die er werken. Van sollicitatie- tot beoordelingsgesprekken, van personeelsplanningen tot inwerktrajecten en verzuimpreventie. Het heeft jouw focus. Daarnaast ben je een belangrijke businesspartner voor de directie en managers van de klant. Zij lopen geregeld bij je binnen. Niet alleen als er nieuwe vacatures zijn, maar ook om te sparren over ontwikkelingen in de markt of voor advies over hun HR-beleid.

En zelf loop je uiteraard ook bij hen langs en ben je regelmatig op de werkvloer te vinden bij de medewerkers en hun teamleiders. Onze klanten zitten met name in food, logistiek, magazijn of productieomgeving. Je zal er waarschijnlijk dus lopen met stalen neuzen, een veiligheidshelm of een haarnetje met de continue geur van techniek of voedingsmiddelen. Maar we hebben ook klanten in de banken en verzekeringswereld. Dan zit je in een meer administratieve omgeving, lekker op kantoor. 

Alles draait om binden en begeleiden, zoals we dat noemen. En dat geldt ook voor mijn relatie met de klant. Heb ik de juiste mensen op de juiste plek geplaatst en de klant blij gemaakt, dan is mijn dag geslaagd.

Mijn dag bestaat uit veel mailcontact, telefoontjes en persoonlijke afspraken met beide kanten. Dat is wat het zo leuk maakt. Wat mij voldoening geeft? Als ik klant en kandidaat succesvol samenbreng en zie dat iedereen hard en met plezier werkt.

 

de werkzaamheden van een accountspecialist

Als accountspecialist ben je een erg belangrijk contactpersoon voor zowel de klant als voor jouw medewerkers. Maar aan welke werkzaamheden moet je dan denken? Wat houdt een accountspecialist dagelijks bezig? 

Wanneer er een nieuwe vacature is, melden teamleiders of HR managers van de klant zich bij jou. En jij zet alles op alles om de posities zo goed mogelijk in te vullen. Niet alleen, je hebt gelukkig collega's die jou kunnen helpen hierbij, zoals recruiters. Verder ben jij verantwoordelijk voor een strakke personeelsplanning, een kloppende administratie en alle HR zaken met betrekking tot de medewerkers. Onderverdeeld in drie hoofd werkzaamheden:

 • als accountspecialist ben je verantwoordelijk voor de personeelsplanning

  De juiste persoon op de juiste plek en ook op het juiste moment. Erg belangrijk, want alleen zo blijft het op rolletjes lopen bij de klant. Jij bent verantwoordelijk voor de beste planning en zorgt er dan ook voor dat..

  lees minder lees meer

  de diensten gevuld zijn bij de klant door de juiste mensen. En dat is best wel eens lastig. Ook jouw medewerkers zijn wel eens ziek of komen onverhoopt wel eens niet opdagen. Dan is het even mouwen opstropen en ervoor zorgen dat er genoeg personeel is die week of dag. Omdat je als accountspecialist weet dat dit kan gebeuren, zorg je dat je erop voorbereid bent. Je weet nog wel een aantal krachten te bellen die waarschijnlijk wel een dagje extra willen werken. Maar dat je rustig en effectief moet kunnen handelen tijdens onverwachte en veranderende situaties, dat is wel duidelijk. 

 • als accountspecialist ben je werkgever voor wel 50 tot 350 medewerkers

  Ja, dat is een aardige verantwoordelijkheid. Jij bent als accountspecialist verantwoordelijk voor de gehele HR cyclus van a tot z, voor al deze medewerkers. Je zorgt ervoor dat.. 

  lees minder lees meer

  de juiste medewerkers worden aangenomen. Maar daar begint het pas. Binden, begeleiden en opleiden. Je zorgt er allemaal voor. Uiteindelijk wil je natuurlijk dat jouw medewerkers blij zijn en met plezier naar hun werk gaan. En dat ze graag voor jou werken! Daarom zorg je ervoor dat je een luisterend oor voor hen bent en dat ze jou weten te vinden wanneer ze jouw hulp kunnen gebruiken. En jij laat jezelf ook zien bij hen op de werkvloer. zodat je ook actief meekrijgt hoe het gaat. Je geeft medewerkers de aandacht die ze nodig hebben en blijft met hen in gesprek over het werk en de ontwikkeling die ze willen maken. Op deze manier hou jij de medewerkers verbonden met jou en met Randstad. 

  En als werkgever kan je een stuk administratie ook niet ontwijken. Alles moet natuurlijk wel goed verwerkt en geborgen worden. Als accountspecialist houd je je daarom ook bezig met administratie. Denk aan het opstellen van contracten en alles wat betreft vastlegging wanneer een nieuwe medewerker start. 

 • als accountspecialist ben je sparringspartner en accountmanager van jouw klant

  Omdat je als accountspecialist zo veel bij de klant bent, voel je je ongetwijfeld erg betrokken bij de klant. Je bent bijna één van hen. En precies daarom wil jij er alles aan doen om de klant zo goed mogelijk..

  lees minder lees meer

  verder te helpen. Je spart met alle lagen van de organisatie. Met de teamleiders op de werkvloer voor de dagelijkse werkzaamheden, maar ook met HR managers over wat meer strategische vraagstukken. Als er pijn is, dan voel je die en wil je er alles aan doen om het op te lossen. En daar komt de kansdenker in jou ook naar boven. Hoe kan Randstad nog meer helpen naast de huidige dienstverlening? Zoekt de klant bijvoorbeeld een Financial Controller in plaats van een productiemedewerker waar jij verantwoordelijk voor bent? Wie weet kan Randstad Financieel, een andere afdeling gespecialiseerd in dit vakgebied, jou en de klant wel verder helpen. Of wie weet loopt het proces niet zoals het moet lopen? Haak een procesmanager aan van Randstad om het proces te analyseren en te optimaliseren. 

 

accountspecialisten geven hun baan een cijfer

 • 8.0

  Lotte van Opstal (28)

  accountspecialist bij Randstad
  Als accountspecialist voel ik mezelf niet alleen onderdeel van Randstad, maar ook onderdeel van de klant. Dichterbij de klant kun je niet zitten. Je zit 'inhouse' (intern bij de klant) waardoor je continu in gesprek kan gaan met zowel de flexwerkers daar én met de klant. Flexwerkers helpen aan een droombaan, maar daarnaast ook de klant helpen met uiteenlopende vraagstukken, daar word ik gelukkig van. Samenwerken met leuke collega’s is ook wat mij aanspreekt binnen de functie. Iedereen wil ervoor gaan om het beste te realiseren voor alle partijen. Daarnaast is er ook ruimte voor leuke teamuitjes en ben ik erg tevreden over de ontwikkelmogelijkheden binnen de organisatie. Sinds kort heb ik een 'potential programma' afgerond en nu ben ik bezig met het traineeship voor procesmanager.
 
accountspecialist werkomgeving
een glimp van waar je werkt

op kantoor

bij jouw klant

accountspecialist werkomgeving
een glimp van waar je werkt

op de werkvloer

bij jouw personeel

accountspecialist werkomgeving
een glimp van waar je werkt

bij randstad zelf

bij jouw collega's

 

een accountspecialist werkt samen met

Afhankelijk van de klant waar je aan het werk bent als accountspecialist, werk je samen met verschillende collega's. Dat kunnen andere accountspecialisten zijn, omdat je bijvoorbeeld in een team van accountspecialisten bij een klant aan het werk bent. Maar er is een grote kans dat je ook samenwerkt met:   

Daarnaast werk je samen met de specialisten op ons hoofdkantoor, welke jou kunnen ondersteunen bij bijvoorbeeld complexe verzuimsituaties.

Planners ondersteunen accountspecialisten bij een sluitende dag-of weekplanning van de uitzendkrachten bij de klant. Recruiters helpen accountspecialisten bij het werven van de juiste nieuwe medewerkers voor de klant. Onze procesmanagers kunnen onze accountspecialisten helpen bij complexe klantvragen. En samen met jouw leidinggevende, de operationeel manager, ga jij continu in gesprek over de lopende zaken, kansen bij de klant en nog belangrijker:

jouw ontwikkeling.

 

doorgroeien als accountspecialist

Jouw ontwikkeling staat bij ons echt centraal. Als HR dienstverlener zien wij de waarde van onze mensen als geen ander. Intern hebben we een groot opleidingsaanbod waar je van kunt genieten, maar voel je vrij om op zoek te gaan naar opleidingen die aansluiten bij jouw persoonlijke en professionele ambities. 

Afhankelijk van jouw interesses en ambities kan je als accountspecialist bij ons veel verschillende kanten op groeien. Horizontaal én verticaal. In de onderstaande afbeelding staan een aantal paden ter voorbeeld. 

Ontwikkelen gaat bij ons verder dan bij Randstad. Je kunt ook intern doorgroeien naar een functie bij Tempo-Team of Yacht. Dit zijn onze zusterbedrijven en zij zijn net als Randstad onderdeel van Randstad Groep Nederland. Als accountspecialist kan je doorgroeien naar senior accountspecialist of accountmanager, maar ook naar proces- of projectmanager. Of wie weet wel naar consultant onsite bij Yacht of senior intercedent bij Randstad of Tempo-Team. 

 
 

studieachtergond

hbo werk- en denkniveau

Accountspecialisten hebben uiteenlopende (studie)achtergronden. Als accountspecialist bij Randstad ben jij super belangrijk voor de klant. Daarom is het belangrijk dat jij én de klant én Randstad goed kent. Daarom is de baan van een accountspecialist vaak een mooie interne vervolgstap voor bijvoorbeeld onze recruiters of intercedenten.

Maar wanneer we buiten onze eigen muren kijken naar nieuwe collega's, is onze ervaring dat een succesvolle accountspecialist allerlei verschillende studieachtergronden kan hebben. Qua studie en werkervaring.

uiteindelijk is het bezitten van hbo werk- en denkniveau, plus de juiste competenties, het belangrijkste. 

Bij Randstad testen wij dit hbo werk-en denkniveau door middel van een online capaciteitentest, voorafgaand aan een sollicitatiegesprek op locatie. Ben je sowieso benieuwd naar ons sollicitatieproces? Klik hier

 

wat bieden wij?

Nieuwsgierig naar de arbeidsvoorwaarden van een accountspecialist? Bekijk hier ook de video. Even kort:

 • startsalaris tussen de €2000,- en €2500,-
 • ruim opleidingsaanbod (als jij groeit, groeit Randstad ook!)
 • bonussen en aandelenregeling
 • goede reiskostenvergoeding (privé en zakelijk)
 • 25 vakantiedagen (koop er maximaal 5 weken bij)
 • een persoonlijk benefit budget van 12,347%
  inclusief 8,5% vakantiegeld (meer dan gebruikelijke 8%)
 • 32 tot 40-urige werkweek

Voor meer toelichting zie onze aparte pagina over onze arbeidsvoorwaarden

CAO en arbeidsvoorwaarden

download het hier!