wat-je-doet-als-accountspecialist

wat je doet als accountspecialist.

alles over de baan van een accountspecialist.

vacatures
 

werkzaamheden, salaris, ontwikkelmogelijkheden, werkomgeving, competenties, en vacatures.

Werken als accountspecialist. Wat houdt dat in? Wat doet een accountspecialist of account specialist? Wij vertellen jou hier wat je voor werk kunt verwachten als accountspecialist bij Randstad. Lees hier meer over:

 

de nieuwste vacatures

 • Accountspecialist Moerdijk

  18-9-2019 Moerdijk, Noord-Brabant

  Een brede rol in de HR waarin je de belangen behartigd van verschillende partijen; flexwerker, klant en Randstad. Dat is de rol van accountspecialist bij DSV Moerdijk. Dichterbij ...

  lees meer
 • Accountspecialist Roosendaal

  6-9-2019 Roosendaal, Noord-Brabant

  Bij sommige organisaties detacheert Randstad honderden flexwerkers tegelijk. Niet voor niets ben jij fulltime bij de klant aanwezig om de werving en selectie en alles wat daarbij ...

  lees meer
 • Accountspecialist Tilburg

  29-8-2019 Tilburg, Noord-Brabant

  It's 11.30...Coca-Cola light break! Wat een fantastische reclame is dit en ook wat een mooi sterk innovatief merk. En hoe gaaf dat jij hier als inhouse accountspecialist onderdeel ...

  lees meer
 

wat doet een accountspecialist?

Dichterbij de klant kan je niet zitten als accountspecialist. Je werkt namelijk intern bij de klant. Daardoor heb je korte lijnen en weet jij precies wat er allemaal speelt bij de klant. Je weet alles van het personeel en je weet met wat voor uitdagingen de klant kampt. En zo weet jij precies waar je waarde kan toevoegen. 

je bent de werkgever voor al het personeel dat via Randstad bij de klant werkt. Dat kunnen wel 50 tot 350 medewerkers zijn. Als accountspecialist regel je alles op HR-gebied voor jouw accounts, ofwel klanten en de uitzendkrachten die werken. En dat kunnen er wel honderd tot tweehonderd zijn. 

Van sollicitatie- tot beoordelingsgesprekken, van personeelsplanningen tot inwerktrajecten en verzuimpreventie. Het heeft jouw focus. Daarnaast ben je een belangrijke businesspartner voor de directie en managers van de klant. Zij lopen geregeld bij je binnen. Niet alleen als er nieuwe vacatures zijn, maar ook om te sparren over ontwikkelingen in de markt of voor advies over hun HR-beleid.

Dichter bij de klant kun je niet komen: jouw kantoor is namelijk ter plaatse. Sterker nog, je bent zo’n vaste waarde in de organisatie dat de mensen daar soms bijna vergeten dat je in dienst van Randstad bent en niet van de klant. Dat is een goed teken.

Zijn er nieuwe vacatures, dan melden de teamleiders of HR-managers zich bij jou. Maar je staat er niet alleen voor: de recruiters van Randstad zitten letterlijk naast je. Zij helpen je met het opsporen van de beste kandidaten en stellen deze aan je voor. 

Kortom je week bestaat met name uit het plaatsen van kandidaten voor de klant, planning maken en bijhouden, het analyseren van markttrends en de doorvertaling naar de klant vragen. Maar ook administratie behoort tot je werkzaamheden.

Alles draait om binden en begeleiden, zoals we dat noemen. En dat geldt ook voor mijn relatie met de klant. Heb ik de juiste mensen op de juiste plek geplaatst en de klant blij gemaakt, dan is mijn dag geslaagd.

Mijn dag bestaat uit veel mailcontact, telefoontjes en persoonlijke afspraken met beide kanten. Dat is wat het zo leuk maakt. Wat mij voldoening geeft? Als ik klant en kandidaat succesvol samenbreng en zie dat iedereen hard en met plezier werkt.

 

doorgroeien als accountspecialist

Jouw ontwikkeling staat bij ons echt centraal. Als HR dienstverlener zien wij de waarde van onze mensen als geen ander. Intern hebben we een groot opleidingsaanbod waar je van kunt genieten, maar voel je vrij om op zoek te gaan naar opleidingen die aansluiten bij jouw persoonlijke en professionele ambities. 

Afhankelijk van jouw interesses en ambities kan je als accountspecialist bij ons veel verschillende kanten op groeien. Horizontaal én verticaal. In de onderstaande afbeelding staan een aantal paden ter voorbeeld. 

Ontwikkelen gaat bij ons verder dan bij Randstad. Je kunt ook intern doorgroeien naar een functie bij Tempo-Team of Yacht. Dit zijn onze zusterbedrijven en zij zijn net als Randstad onderdeel van Randstad Groep Nederland. Als accountspecialist kan je doorgroeien naar senior accountspecialist of accountmanager, maar ook naar proces- of projectmanager. Of wie weet wel naar consultant onsite bij Yacht of senior intercedent bij Randstad of Tempo-Team. 

 

studieachtergond

hbo werk- en denkniveau

Accountspecialisten hebben uiteenlopende (studie)achtergronden. Als accountspecialist bij Randstad ben jij super belangrijk voor de klant. Daarom is het belangrijk dat jij én de klant én Randstad goed kent. Daarom is de baan van een accountspecialist vaak een mooie interne vervolgstap voor bijvoorbeeld onze recruiters of intercedenten.

Maar wanneer we buiten onze eigen muren kijken naar nieuwe collega's, is onze ervaring dat een succesvolle accountspecialist allerlei verschillende studieachtergronden kan hebben. Qua studie en werkervaring.

uiteindelijk is het bezitten van hbo werk- en denkniveau, plus de juiste competenties, het belangrijkste. 

Bij Randstad testen wij dit hbo werk-en denkniveau door middel van een online capaciteitentest, voorafgaand aan een sollicitatiegesprek op locatie. Ben je sowieso benieuwd naar ons sollicitatieproces? Klik hier

 

wat bieden wij?

 • starsalaris tussen de €2000,- en €2500,-
 • ruim opleidingsaanbod (als jij groeit, groeit Randstad ook!)
 • bonussen en aandelenregeling
 • goede reiskostenvergoeding (privé en zakelijk)
 • 25 vakantiedagen (koop er maximaal 5 weken bij)
 • een persoonlijk benefit budget van 12,347%
  inclusief 8,5% vakantiegeld (meer dan gebruikelijke 8%)
 • 30 tot 40-urige werkweek

Voor meer toelichting zie onze aparte pagina over onze arbeidsvoorwaarden

CAO en arbeidsvoorwaarden

download het hier!