bidmanager.

actuele banen

ons profiel.

bidmanager

Als bidmanager voer jij de regie over inschrijvingen op tenders en aanbestedingen. Vaak over meerdere trajecten tegelijk. Voor ieder project stel je een nieuw team samen. Het beste aanbod tegen de beste prijs; voor minder ga je niet. Je maakt planningen, zorgt dat alle neuzen dezelfde kant op staan en dat deadlines worden gehaald. Dat de belangen groot zijn, hoeven we jou niet te vertellen. Met jouw politieke inzicht en goede communicatieve vaardigheden beweeg jij je moeiteloos door onze organisatie om de juiste informatie te verzamelen en verwachtingen te managen.

De afdeling Bidmanagement van Randstad is het centrale kennisknooppunt op het gebied van offertes en aanbestedingen. Op deze plek in Diemen (Amsterdam) vier jij je overwinningen met collega’s na het binnenslepen van een opdracht, evalueer je waarom jullie aanbod niet scherp genoeg was en brainstorm je over de mogelijkheden voor het vergroten van jullie winkans. En hier ontstaan jouw ideeën om de kwaliteit en efficiency van het offerteproces verder te vergroten.

Jouw team verschilt per project. Naast de kleine groep vaste collega’s met onder meer collega-bidmanagers, schrijvers, grafisch vormgevers en een biddirector, bekijk je per keer wie je toevoegt aan je team. Soms is dat een jurist of controller, terwijl je bij een andere aanbesteding veel contact hebt met een operationeel manager of een directeur.

Kortom: tijdens je werkweek houd je je vaak bezig met meerdere trajecten tegelijk; van van het opstellen van tenders, marktconsultatie en vaststellen prijzen, inventariseren inschrijving tenders tot aan  evaluatie en bijsturing van deze trajecten. Je week vliegt om en op vrijdagmiddag is het tijd voor een gezellige borrel. 

Er zijn momenten waarop je vier tot vijf projecten tegelijk begeleidt. Waarbij het aankomt tot je organisatorische vermogen en flexibiliteit. Hoe ik dat doe? Met een open blik, rechtdoorzee en een gezonde dosis humor. Successen mogen daarbij flink gevierd worden, een stuk taart is bij ons dan ook nooit ver weg. 

Het geeft echt een kick als je een tender of aanbesteding wint. Ik zie dat als een mooie teamprestatie waaraan ik heb mogen bijdragen. Bij Randstad krijg ik genoeg kansen om me vakinhoudelijk of op competentieniveau te ontwikkelen. Zo kun je intern doorgroeien tot senior bidmanager, consultant of projectmanager. 

ontwikkeling en groei.

Jouw ontwikkeling staat bij ons centraal! Naast ons inhouse brede opleidingsaanbod ben je vrij om op zoek te gaan naar opleidingen en training die aansluiten bij jouw persoonlijke en professionele ambities.

Doorgroeien bij ons.

Doorgroeien naar senior operationeel manager en regio directeur zijn een van de vele groeikansen binnen ons bedrijf. 

eerlijk over onze arbeidsvoorwaarden

  • 32/40-urige werkweek
  • 25 vakantiedagen
  • +8.5% vakantiegeld
  • persoonlijk benefit budget
  • uitstekende bonusregeling

Bekijk hier onze arbeidsvoorwaarden video.