intercedent.

actuele banen

ons profiel.

intercedent

Of je nu werkt als accountintercedent of als salesintercedent; in de basis beschik jij over commerciële skills en netwerkvaardigheden.  

Als intercedent ben jij een matchmaker pur sang; elke dag opnieuw breng jij de juiste partijen samen. Zo weet je proactief nieuwe klanten aan Randstad te binden. Maar je slaat ook de brug tussen de klant en nieuwe medewerkers. Je kunt je baan beschouwen als een 360-gradenrol waarin je continu van pet wisselt. Heb je bedrijven uit jouw regio ervan overtuigd een samenwerking met Randstad aan te gaan? Dan ben je niet alleen de accountbeheerder, maar ook de recruiter die de vacatures invult. Je schrijft vacatureteksten, zoekt actief de beste kandidaten en voert sollicitatiegesprekken. Heb je matches tot stand gebracht, dan stel je de contracten op en blijf je als werkgever de flexwerkers begeleiden.

De koude acquisitie doe je vanachter je bureau. Maar je bent ook veel op pad. Nieuwe klanten voor je winnen lukt nog altijd het best als ze jou in de ogen kunnen aankijken. En dus zit je veelvuldig om tafel met de directie, teamleiders of HR-managers van potentiële klanten. Het is aan jou om hun HR-vraagstukken scherp te krijgen en te laten zien hoe Randstad daarin kan ondersteunen.

Als accountintercedent draait jouw werk om het invullen van vacatures bij onze klanten. En daarbij wissel je steeds van rol. Je bent het vertrouwde gezicht en de strategische sparringpartner op wie onze klanten rekenen. Binnen Randstad ben je de drijvende kracht en regisseur als het gaat om het zoeken van de beste kandidaten. Zijn de juiste mensen gevonden? Dan bereid je ze met vragen of een rollenspel goed voor op hun gesprek bij de klant. Want je wilt natuurlijk wel dat het klikt: jouw doel is langdurige samenwerkingen tot stand brengen. Tussen de klant en de flexwerker, tussen de flexwerker en Randstad, tussen Randstad en de klant.

Tot in detail weten wat er bij organisaties speelt, lukt niet vanachter je bureau. Daarom kom jij vaak bij klanten over de vloer. Je spreekt daar de flexwerkers voor wie jij de werkgever én steun en toeverlaat bent. En je spart met directeuren, teamleiders en HR-managers over de lopende HR-vraagstukken en ontwikkelingen in de markt. Meestal kom je met nieuwe vacatures weer terug op kantoor. Je werkweek vliegt om en op vrijdagmiddag is het tijd voor een gezellige borrel. 

De leukste dagen zijn de dagen waarop je bij een klant bent en kunt voorzien in de behoeften van de klant. Dan kun je de toegevoegde waarde laten zien. Je komt bij verschillende soorten bedrijven en leert mensen echt kennen. Mijn dag kan niet meer stuk als ik een goede connectie met de klant maak en wij kunnen voorzien in de vraag van de klant. 

Mensen aan een droom carrière helpen is natuurlijk mooi. Maar het is juist ook de kunst om proactief de goede stappen te zetten als het even niet zo lekker loopt.

Ik maak deel uit van een jonge groep mensen die samen ontzettend veel kennis en kunde hebben. En je hebt hier volop doorgroeimogelijkheden.

ontwikkeling en groei.

Jouw ontwikkeling staat bij ons centraal! Naast ons inhouse brede opleidingsaanbod ben je vrij om op zoek te gaan naar opleidingen en training die aansluiten bij jouw persoonlijke en professionele ambities.


Doorgroeien bij ons.

Je kunt binnen deze functie doorgroeien naar de functie van senior intercedent, operationeel manager of procesmanager. 

eerlijk over onze arbeidsvoorwaarden

  • 32/40-urige werkweek
  • 25 vakantiedagen
  • +8.5% vakantiegeld
  • persoonlijk benefit budget
  • uitstekende bonusregeling

Bekijk hier onze arbeidsvoorwaarden video.