salesmanager.

actuele banen

ons profiel.

salesmanager

Jij benadert potentiële klanten. En dat zijn niet de minsten: het gaat om organisaties met een potentie van minimaal een miljoen euro. Niet voor niets volg jij deze bedrijven op de voet en verricht je goed voorbereidend werk voordat je contact legt. Door gesprekken met de klant op tactisch en strategisch niveau weet je precies wat er speelt, wat de doelen op de middellange en lange termijn zijn en – want daar gaat het voor jou om – hoe Randstad daarin kan ondersteunen. Daar adviseer je over, met als doel om tot een samenwerking te komen.

In elk geval niet op één vaste plek. Kantoorwerk, bijvoorbeeld als je midden in een tender zit, doe je dat op een van de vestigingen of thuis. Maar je bent vooral veel onderweg. Jouw laptop, telefoon en auto vormen je kantoor. Je plant proactief afspraken om de landelijke prospects in uiteenlopende branches door en door te leren kennen. En zij jou. Het gaat er tenslotte om dat directeuren en managers jou vertrouwen en dat ze zien dat jij ze echt wilt en kunt helpen. Dat doe je niet zomaar eventjes: vaak heb je ruim een jaar nodig om dat te bereiken.

Net zo belangrijk als een goede relatie met de klant opbouwen, is het onderhouden van je interne netwerk. Want je functie lijkt misschien solistisch, je hebt altijd je collega’s nodig om een klus binnen te halen. Moet je de klant nog overtuigen om een partnership met Randstad aan te gaan? Dan zet je collega’s in die gespecialiseerd zijn in de specifieke klantvraag. Van directie tot intercedenten en klantenteams: jij bent de regisseur die ervoor zorgt dat de dienstverlening van Randstad optimaal aansluit bij de wensen van jouw klant.

Het gaat bij mij niet om harde sales, ik ben geen verkoper. De klant, die staat centraal. Waar wil die naartoe en waar worden zijn bedrijfsprocessen beter van? Ik heb eerder een adviserende rol: ik laat zien hoe we samen, de klant en Randstad, het beste resultaat kunnen bereiken.

Door op maat te adviseren en ze het vertrouwen te geven dat Randstad het antwoord heeft op welk HR-vraagstuk dan ook. Want dat is zo. Daarvoor is interne samenwerking erg belangrijk. Heb ik hulp of expertise nodig, dan kan ik mijn vraag altijd intern neerleggen. We helpen elkaar enorm.

ontwikkeling en groei.

Jouw ontwikkeling staat bij ons centraal! Naast ons inhouse brede opleidingsaanbod ben je vrij om op zoek te gaan naar opleidingen en training die aansluiten bij jouw persoonlijke en professionele ambities.

Doorgroeien bij ons.

Zo kun jij vanuit deze functie doorgroeien tot onder andere senior salesmanager en regio directeur.

eerlijk over onze arbeidsvoorwaarden

  • 32/40-urige werkweek
  • 25 vakantiedagen
  • +8.5% vakantiegeld
  • persoonlijk benefit budget
  • uitstekende bonusregeling

Bekijk hier onze arbeidsvoorwaarden video.