management traineeship

ons management traineeship.

alles over ons management traineeship

bekijk de vacature
 

wat houdt ons management traineeship in?

deadline, opbouw, ervaringen, groei en sollicitatieproces

Wat betekent een management traineeship bij Randstad Groep Nederland voor jou als starter? Je leest het hier. In 2,5 jaar tijd jezelf ontwikkelen tot zelfbewuste manager of specialist in een organisatie van wereldformaat? Onder andere door middel van één dag per week te werken aan jouw persoonlijke ontwikkeling en strategische opdrachten. Die kans krijg je hier als management trainee bij Randstad Groep Nederland.

Lees verder, bekijk onze video en kom er achter of ons management traineeship bij jou past. Vind hier meer informatie over: 

Note: als management trainee ben je werkzaam bij Randstad Groep Nederland. Randstad, maar ook de bedrijven Tempo-Team en Yacht vallen onder Randstad Groep Nederland. Je bent dus management trainee bij wel drie merken. Zo kan jij bijvoorbeeld een functie vervullen bij Randstad en tegelijkertijd bezig zijn met een strategisch vraagstuk bij Yacht of Tempo-Team. 

Ben je er al uit? 
bekijk de vacature of solliciteer direct

 

de essentie van ons traineeship

een gezamenlijk doel: impact maken in de wereld van werk.

In het management traineeship dompel jij je volledig onder in de wereld van werk, je kruipt in de vezels van de organisatie en je wordt uitgedaagd om oplossingen te vinden voor actuele strategische vraagstukken, welke je vervolgens presenteert aan onze directie.

Het ontwikkelen van jouw leiderschapsstijl staat centraal. Het doel is jou na 2,5 jaar op een managementpositie of specialistische functie te plaatsen binnen ons bedrijf, waarna je binnen vijf tot zeven jaar de eindverantwoordelijkheid draagt binnen een onderdeel van ons bedrijf. Je doorloopt als management trainee een gefaseerd programma waarbij we veel in jouw ontwikkeling investeren. Als jij namelijk groeit, groeit Randstad Groep Nederland ook! Hoe doen we dat? Dat lees je verder op deze pagina bij 'opbouw management traineeship'. met jouw ambitie en visie maak je het verschil in de snel veranderende wereld van werk en de impact die dit heeft op onze dienstverlening.

Ben je benieuwd hoe dit eruit kan zien voor jou? Een video zegt vaak meer. Bekijk hieronder de video over onze trainee Gustaaf en hoe hij ons management traineeship ervaart.

het traineeship van...

Ben jij benieuwd hoe het traineeship van Randstad Groep Nederland er voor jou uit kan zien? Bekijk hier hoe waardevol het traineeship voor onze eigen Gustaaf is. 

 

onze trainees vertellen

over hun management traineeship

Ben je benieuwd naar ervaringen en verhalen van onze eigen trainees? Waarom hebben onze trainees gekozen voor het management traineeship van Randstad Groep Nederland? En wat vinden zij zo gaaf aan het management traineeship? Net kwam je al een filmpje van onze Gustaaf tegen over zijn traineeship. Je hebt hem wel bekeken toch? Hier zullen ook Joren, Renée en Pieter nog wat vertellen. 

Er werken bijna veertig management trainees bij Randstad Groep Nederland.

Genoeg lotgenoten dus, waarmee jij tijdens het management traineeship kan samenwerken, sparren en optrekken. 

Rianne Klemann, oud-trainee en inmiddels Operationeel Manager, vertelt in haar blog ook nog wat het betekent om te werken als management trainee bij Randstad Groep Nederland. 

bekijk hier haar blog

management traineeship Pieter
een management trainee vertelt:

Pieter Dieckman

"Ik geloof erin dat je door de hulp van anderen jezelf beter kan ontwikkelen. Het management traineeship doe je niet alleen. Je werkt nauw samen met je mede-trainees en samenwerking vraagt zelfreflectie. Dat is soms best spannend en zelfs confronterend."

"Door mijn traineeship weet ik - los van mijn werk - ook beter hoe ik in het leven sta en waar ik naartoe wil werken. Een goede manager moet eerst zichzelf leren kennen voordat je anderen kunt helpen het beste uit zichzelf te halen."


management traineeship renee
een management trainee vertelt:

Renée Feijen

"Naast de uitdagende opdrachten krijg ik de mogelijkheid om iedere week - tijdens de denktank - stil te staan bij vragen als: wie ben ik? waar ben ik goed in en waar wil ik naartoe? Zo kwam ik er achter dat ik iemand ben die geneigd is eerder in actie te gaan, dan voorbereiding te treffen. Door dít inzicht kan ik groeien!"management traineeship joren
een management trainee vertelt:

Joren Lier

"Ik heb voor dit management traineeship gekozen vanwege de vrijheid die je hebt in het kiezen van je opdrachten. En de denktank, daar was ik ook door getriggerd. Elke woensdag aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling en strategische opdrachten."

"Veel initiatieven die door trainees bedacht zijn in de Denktank worden daadwerkelijk uitgevoerd in de praktijk. Vorige week hebben we nog een voorstel aan de directie gepresenteerd. Een oplossing waardoor we nog slimmer omgaan met vacatures die online staan. Dit wordt nu al geïmplementeerd!"

management traineeship gustaaf
een management trainee vertelt:

Gustaaf van Oosterom

"Het traineeship biedt veel ruimte om verantwoordelijkheid te nemen. En die pak ik graag.  En oh, man wat is het gaaf om te ondernemen met zoveel verschillende mensen om je heen. Het is niet altijd makkelijk. Soms word ik hard teruggefloten en gecoacht door mede-trainees in de Denktank. En gelukkig maar want ik kan mij namelijk vaak te verantwoordelijk voelen. En wanneer ik dat fluitje weer hoor, reflecteer ik: doe ik wel de juiste dingen?"

 

opbouw management traineeship

Een management traineeship bij Randstad Groep Nederland duurt 2,5 jaar. In die 2,5 jaar vervul je drie functies. Hoe is het verder opgebouwd? 

Alle trainees starten een jaar als intercedent in de core-business van Randstad, Tempo-Team of Yacht. In deze functie staat ervaring opdoen in de core-business centraal. Wat je doet als intercedent? Samen met je team bewerk je een gedeelte van de markt. Je hebt onder andere te maken met klanten, flexwerkers en het vervullen van vacatures. Op het eerste gezicht misschien een pragmatische rol, maar als je verder kijkt gaat het vooral om het managen van alle processen. Je runt als het ware je eigen toko met je eigen te behalen omzet! Natuurlijk word je hierin begeleid door je manager en een buddy. Hier ontdek je waar jouw talenten liggen en in welke richting je je wilt doorontwikkelen.

 • na het eerste jaar bepaal je jouw eigen route

Na het afronden van je eerste functie als intercedent is het traineeship maatwerk. Vanaf dan mag je intern solliciteren naar een volgende opdracht bij een afdeling naar keuze. Er zijn binnen het traineeship verschillende richtingen mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld een meer senior rol bekleden binnen de core-business als Operations Trainee. Dit groeipad heeft als doel om je aan het einde van het traineeship te laten uitstromen als operationeel manager of commercieel manager (uiteraard met behoud van jouw vaste contract). Daarnaast bieden we voor specifieke talenten de mogelijkheid om na de eerste opdracht in de core-business je te ontwikkelen als specialist in de vakgebieden Marketing, Market intelligence, HR, Business Support, of bijvoorbeeld Finance. Geen énkele trainee doorloopt bij ons exact hetzelfde traject. Jij bepaalt immers jouw eigen loopbaan. Waar ligt jouw specifieke ambitie en interesse? Met jouw assertieve karakter en inmiddels opgebouwde netwerk regel je wel een toffe nieuwe functie. De mogelijkheden liggen er, jij kan ze aangrijpen! De gemene deler met alle andere 39 trainees is de persoonlijke- en leiderschapsontwikkeling die tijdens het traineeship centraal staat. 20% van jouw traineeship, in praktijk elke woensdag, kom jij namelijk samen met alle trainees en werk jij aan jouw eigen persoonlijke ontwikkeling, heb je intervisie en werk je aan strategische vraagstukken. Er gaat een snelle persoonlijke groei van start: je sluit je aan bij de 'denktank'. 

 • elke woensdag denktank

Na ongeveer negen maanden stroom je in, in de denktank. In de denktank houd jij je als interne consultant bezig met strategische vraagstukken vanuit de directie. De directie is nauw betrokken en je moet hen dan ook meekrijgen in jouw ideeën. De denktank vindt elke week gedurende een volledige dag plaats en staat in het teken van persoonlijke ontwikkeling: trainees geven elkaar continue feedback en worden hierin begeleid door onze talent manager en sociaal psycholoog. In de denktank ontwikkel je jouw visie op de Randstad Groep en op jezelf. Totdat je uitstroomt als trainee blijf je deze 20% van je werkweek investeren in jezelf door middel van de denktank. Of je na jouw 2,5 jaar management traineeship nu graag blijft bij Randstad Groep Nederland of niet. Jij stapt in ieder geval ontzettend zelfbewust het traineeship uit. Hoe mooi is dat!

 

 

 
management traineeship ontwikkeling groei

ontwikkeling en groei

Als management trainee start je altijd in onze core business in de rol van intercedent. Na deze eerste functie heb je zelf de vrijheid om jouw carrièrepad vorm te geven. Dat hangt helemaal af van jouw ambitie en interesse. Jij bent in de lead, jij bepaalt. Daarom zijn er uiteenlopende groeipaden denkbaar. Zo kun je vanuit de functie als intercedent bijvoorbeeld doorgroeien naar sales of recruitment consultant, operationeel manager, proces manager, product owner of talent acquisition specialist. 

 

wij bieden jou

 • een startsalaris van €31.764,- per jaar (40-urige werkweek)
 • een lease auto, telefoon en laptop
 • direct een vast contract 
 • 20% van je traineeship: denktank

daar komt bij: 

 • bedrijfsbonus en aandelen regeling 
  (meer informatie? zie arbeidsvoorwaarden pagina)
 • trainee-bonus: je kan 2x per jaar met individuele assignments €1300 - €1500 bonus verdienen
 • trainee salarisverhoging: je kan 2x per jaar €150,- groeien 
 • een persoonlijk benefit budget van 12,347%
  inclusief 8,5% vakantiegeld (meer dan gebruikelijke 8%)
 

deadlines en sollicitatierondes

Solliciteren kan altijd. Er zijn vier sollicitatierondes per jaar en een business course. In onderstaand overzicht vind je de verschillende sollicitatiedeadlines. Pas na de eerstvolgende deadline komen we op jouw sollicitatie terug.

 • sollicitatierondes die verder nog komen

  Wordt de huidige sollicitatieronde voor jou lastig om te solliciteren? Vrees niet, er volgen er nog verschillende rondes.  Klik op 'lees meer' en bekijk de rondes en deadlines die nog volgen. 

  lees minder lees meer

  sollicitatieronde 1 (2020)

  • stuur jouw cv vóór 13 januari
  • deadline online assessment: 23 januari
  • selectiedagen: 30 januari en 4 februari

  business course (2020)

  • cv insturen vóór: 17 maart
  • deadline online assessment: 30 maart
  • businessgame: 13 april
  • tweedaagse business course: 30 april en 1 mei

  sollicitatieronde 2 (2020)

  • stuur jouw cv vóór 18 mei
  • deadline online assessment: 26 mei
  • selectiedagen: 2 juni en 5 juni

  sollicitatieronde 3 (2020)

  • stuur jouw cv vóór 7 september
  • deadline online assessment: 16 september
  • selectiedagen: 22 september en 25 september

  sollicitatieronde 4 (2020)

  • stuur jouw cv vóór 9 november
  • deadline online assessment: 19 november
  • selectiedagen: 27 november en 1 december
 

het sollicitatieproces.

wat kan je verwachten? 

Hoe ziet het sollicitatieproces eruit? Het sollicitatieproces van ons management traineeship bestaat uit vijf rondes:

Laten we beginnen met jouw sollicitatie. Solliciteer met jouw cv en krijg op de dag van de sollicitatiedeadline toegang tot ons online assessment. Dit assessment is in onze selectie leidend, waarbij de jouw cv de uitkomsten kan ondersteunen. 

In dit online assessment begin je met een capaciteitentest die jouw wo werk-en denkniveau test. Behaal jij een bovengemiddelde score ten opzichte van de normgroep? Dan krijg je automatisch toegang tot ons game-based assessment, de online video-pitch en twee persoonlijke opdrachten die zich focussen op jouw competenties. 

Hierna vindt er een selectie op ons hoofdkantoor plaats. Het moment waar jij kennis kan maken met ons bedrijf en waar je een gesprek voert met twee van onze collega's. Wij maken hierin graag een mix van HR, regiodirectie en/of oud-trainees.

Ben je door? Dat is het tijd voor het extern assessment. Dit duurt een halve dag, waar jij met name aan de slag gaat met rollenspelen.

Groen licht na het extern assessment betekent: de laatste ronde! Een eindgesprek op directieniveau.

Word je aangenomen? Gefeliciteerd! Je krijgt direct een contract voor onbepaalde tijd.
 

sollicitatieproces trainees
 

vacature en solliciteren

enthousiast geworden? hier vind je de link naar de vacature van ons management traineeship. bekijk de vacature en solliciteer.

solliciteer