werken als accountspecialist.

Als accountspecialist werk je intern bij de klant en manage je alles op het gebied van HR voor jouw account, oftewel de klant en de talenten die er werken. Van sollicitatie- tot beoordelingsgesprekken, van personeelsplanningen tot inwerktrajecten en verzuimpreventie. Daarnaast ben je een belangrijke businesspartner voor de directie en managers van de klant om te sparren over ontwikkelingen in de markt of voor advies over hun HR-beleid. En zelf loop je uiteraard ook bij hen langs en ben je regelmatig op de werkvloer te vinden bij de medewerkers en hun teamleiders. 

alle informatie over werken als accountspecialist

de werkomgeving van een accountspecialist

Meestal werk je als accountspecialist bij de klant intern. Wel zo handig, want op die manier weet jij de talenten en klant snel te vinden. En andersom natuurlijk. Zo zijn jouw werkplekken dus bij de klant, een van de kantoren van Randstad of thuis. Bij de klant kan dat dus wisselen van een grote logistieke klant of een groot foodproductie bedrijf. Zo zie je van dichtbij waar bijvoorbeeld vliegonderdelen worden gemaakt en op wat voor een manier. Interessant toch? 

Als accountspecialist werk je dus lokaal, om altijd dichtbij klant en talent te zijn, want op deze manier kunnen we het beste ons werk uitvoeren. We vinden het belangrijk om langdurige relaties op te bouwen met klanten, talenten en collega's. Dus kantoren worden ook gebruikt voor lunch, koffie, workshops en overleggen. 

werken op een vestiging

Als accountspecialist werk je natuurlijk vaak bij de klant op kantoor. Tegelijkertijd ben je natuurlijk een collega van Randstad en ga je ook regelmatig naar een vestiging om de binding met je collega's te behouden. Zo kun je van verschillende collega's leren, bouw je aan je netwerk en werk je aan een optimale samenwerking met collega's. Met al die verschillende collega's, is een vestiging dynamisch. En dat hebben we in beeld vastgelegd, bekijk de video voor een sfeerimpressie. 

doorgroeimogelijkheden van een accountspecialist

accountspecialist vacatures

wat zijn de werkzaamheden van een accountspecialist? 

de beste medewerkers vinden

Voor elke functie vind je het beste talent. Van teamleiders of HR managers hoor je gelijk wanneer er een nieuwe vacature is. Aan jou als accountspecialist dan de taak om de zoektocht te starten, het kaf van het koren te scheiden en de beste mensen voor te dragen. Dit proces doe je altijd samen met collega’s, bijvoorbeeld ook met de recruiters die bij Randstad werken.

een personeelsplanning maken die klopt én blijft kloppen

Door jouw strakke personeelsplanning blijft alles bij de klant lekker op rolletjes lopen. Je zorgt er namelijk voor dat elke dag de juiste mensen op de juiste plek zitten. Laat die roosterpuzzel maar aan jou over! Is er iemand onverwachts ziek? Of komt er iemand plotseling niet opdagen? Yes, je mag weer aan het werk! Vaak heb je in je achterhoofd al een idee wie je kan bellen voor dat extra dagje werken, want als accountspecialist ben je tenslotte van alle personeelszaken op hoogte.

binding en begeleiding met de medewerkers

Als accountspecialist ben je werkgever voor 50 tot 350 medewerkers die via Randstad bij de klant werken. En jouw doel is dat die allemaal met plezier naar hun werk gaan! Dat klinkt goed, toch? Daarom is het fijn dat iedereen weet dat je er voor ze bent. Een luisterend oor, een high-five, een schouder.. waar ook behoefte aan is, jij biedt het! Ook loop je vaak even de werkvloer op om te polsen hoe het met iedereen gaat. Zo geef je alle medewerkers de aandacht die ze verdienen. En help je ze natuurlijk waar je kan.

goed werkgeversschap

Een werkgever ben je natuurlijk niet zonder het nodige papierwerk. Als accountspecialist ben je verantwoordelijk voor de hele HR-cyclus: van het binden tot begeleiden en opleiden van de medewerkers. En daarbij is het natuurlijk belangrijk dat alles goed verwerkt en opgeslagen wordt. Dus even een contract opstellen of vastleggen wanneer een medewerker start met een opleidingstraject. Jij hebt dat allemaal in de vingers.

sparringspartner voor de klant

Iemand een andere positie geven, zodat die beter op z’n plek zit? Een structureel probleem op de werkvloer aanpakken? Met de organisatie strategisch inspelen op een nieuwe trend? Als accountspecialist heb je genoeg slimme ideeën! Je vindt het leuk om te brainstormen. En dat doe je gerust met personen van alle lagen van de organisatie. Je denkt graag na over hoe Randstad de klant nog meer kan helpen. Bijvoorbeeld door een Financial Controller voor te stellen, of een proces te optimaliseren door een procesmanager.

hoe ziet jouw week eruit als accountspecialist?

wat zijn de competenties van een intercedent?

Je bent met zoveel verschillende talenten, collega's en klanten in gesprek dat het belangrijk is om met verschillende mensen en op verschillende niveaus gesprekken te voeren. Jij neemt mensen mee in je verhaal en weet mensen te verbinden en overtuigen. 

Het is belangrijk om oprechte interesse te tonen in de ander, want alleen op die manier kun je de ander op de best mogelijke manier helpen. Door betrokken te zijn met de ander persoon weet je wat iemand drijft en hoe je daarop kunt inspelen. Uiteraard kun jij ook weer vertrouwen op betrokken collega's.

De arbeidsmarkt is continu in beweging en om alle werkzoekenden en klanten in jouw regio met elkaar te verbinden, wordt er een groot beroep gedaan op je organisatorisch talent. Want gaat het ene talent op gesprek, de ander wens je succes. Daarnaast help je een klant met een personeel vraagstuk en je regelt ook nog dat iemand op tijd zijn/haar contract krijgt. 

Klanten hebben vaak 'nu'! een probleem en niet over enkele maanden. Als intercedent is het daarom belangrijk om orde te blijven houden in eventuele chaos. Je kunt onder tijdsdruk je werk blijven doen en ziet het zelfs als een uitdaging. Uiteraard om daarna met je collega's het succes samen te vieren!

Je kunt jouw team en vestiging waar jij werkt als een mini onderneming zien. Processen, werkstructuren en plannen liggen niet vast. Dat is juist wat jij samen met jouw collega's en manager gaat regelen. Wanneer ga je bij je klant langs? Wie spreek je op welk moment en hoe zorg je dat jij en jouw team ook blijven ontwikkelen. Uiteraad krijg je van ons genoeg trainingen en handvaten, maar is het veel on-the-job leren. 

met wie werk je samen als accountspecialist?

Afhankelijk van de klant waar je aan het werk bent als accountspecialist, werk je samen met verschillende collega's. Dat kunnen andere accountspecialisten zijn, omdat je bijvoorbeeld in een team van accountspecialisten bij een klant aan het werk bent. Maar je zult ook samenwerken met collega planners, recruiters, procesmanagers en je operationeel manager. Daarnaast schakel je ook met de specialisten op ons hoofdkantoor. Zij kunnen jou ondersteunen bij bijvoorbeeld complexe verzuimsituaties.

welke studieachtergrond heeft een accountspecialist?

Accountspecialisten hebben uiteenlopende opleidingen gedaan. Of een accountspecialist nu Human Resource Management, Arbeidspsychologie, Bedrijfskunde, Hogere Hotelschool, Communicatie, Economie, Commerciële Economie of Geschiedenis heeft gestudeerd, uiteindelijk is het bezitten van hbo werk- en denkniveau, plus de hierboven beschreven competenties, het belangrijkste. We kijken dus liever naar jouw talenten en competenties, in plaats van alleen een specifiek diploma. 

arbeidsvoorwaarden van een accountspecialist

€2500 - €2800 bruto per maand

een flexibel budget van 12,347% (8,5% vakantiegeld en 3,847% werkgeversbijdrage) per maand. Oftewel €308 - €345 elke maand om te sparen, te besteden aan extra vakantiedagen, sport of fiets

aandelenregeling en aantrekkelijke bonusstructuur

25 vakantiedagen met mogelijkheid om 5 weken extra te kopen

ruim opleidingsaanbod, want als jij groeit, groeit Randstad ook

alles rondom laptop, mobiele telefoon, reiskostenvergoeding en inrichten van je thuiswerkplek is goed geregeld

de mogelijkheid om via Randstad enkele maanden vrijwilligerswerk in Azië of Afrika te doen (via Voluntary Services Overseas) en een sabbatical regeling

fijne en inspirerende collega’s en managers die voor je klaar staan en daarnaast een actief intern netwerk voor leuke activiteiten en leerzame events

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een Jobalert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!

Jobalert aanmaken
Top