diversiteit en inclusie.

Bij ons werken collega's met een energieke drive, met focus op vooruitgang en eerlijke mensen. Collega's die het samen willen doen met elkaar. Want weten dat je collega een andere invalshoek heeft, daar een sterk punt in zien en er vervolgens samen voor gaan: Dát noemen wij een teken van kracht. Iedereen vertrekt hier vanaf een ander punt, maar samen koersen we af op hetzelfde doel. Want al die verschillen maken het geheel sterker.

je beste zelf zijn 

Dat begint bij jezelf kunnen zijn. Of je nu bij, met of voor ons werkt, binnen Randstad Groep Nederland zorgen we er voor dat iedereen zich welkom en veilig voelt. We behandelen iedereen gelijkwaardig, hoe verschillend we ook zijn. En kennen daarin geen uitzonderingen, geen concessies. 

Iedere dag hebben wij als organisatie invloed op het werkende leven van miljoenen Nederlanders. Medewerkers, klanten en talenten voor wie werk zoveel meer is dan een inkomen. Het geeft je identiteit, perspectief en trots. Werk raakt het individu, maar ook de maatschappij als geheel. In al haar verscheidenheid. 

Vanuit dit maatschappelijke bewustzijn handelen wij, behartigen het collectieve én individuele belang. Door elke dag het best mogelijke voorbeeld te geven. Open te staan voor elkaars verschillen en daarvan te leren. Door ruimte te geven aan de unieke mens achter het werk. Want dat maakt ons sterk. Jezelf kunnen zijn.

diversiteit en inclusie bij randstad

Diversiteit gaat over de variatie van mensen die bij ons werken. We willen voor iedereen een fijne werkplek bieden. Dat boksen we voor elkaar door goed te kijken naar zaken als: de man-vrouwverdeling, leeftijd, neurodiversiteit, de aanwezigheid van collega’s met een arbeidsbeperking. En bijvoorbeeld ook de verhouding tussen introverte en extraverte mensen binnen een team. Van alles dus. 

Inclusie gaat over hoe we als Randstad met elkaar een cultuur creëren waarin iedereen zich thuis én gewaardeerd voelt. Een diverse en inclusieve organisatie is niet zomaar bereikt en daarom werken we er hard aan om dat steeds meer te worden. Dit zijn voorbeelden van onze initiatieven: 

 • We zorgen ervoor dat onze communicatie ook voor blinden en slechtzienden toegankelijk is;
 • Er zijn gebedsruimtes in onze kantoren;
 • Ons pand is volledig rolstoelvriendelijk;
 • Mannen en vrouwen krijgen een gelijke beloning;
 • We bieden partnerverlof in plaats van vaderschapsverlof;
 • Je kiest zelf (voor een deel) welke feestdagen je viert;
 • We zijn een mantelzorgvriendelijk bedrijf;
 • We doen mee aan het onderzoek ‘Meer kleur aan de top’ van de Vrije Universiteit Amsterdam;
 • We hebben een samenwerking met de Universiteit van Utrecht voor het project 'Op weg naar werk' om de economische veerkracht van vrouwen te verbeteren
 • Partnerships met o.a. Talent naar de Top en SER diversiteit in Bedrijf en hebben we de zogenoemde charter van Diversiteit in Bedrijf ondertekend. 

inclusief leiderschap

Wat gebeurt er als je kinderen vraagt een directeur te tekenen? Bij Randstad Groep Nederland staan wij voor inclusief leiderschap en daarom hebben we onderstaande video gemaakt. Speciaal voor Internationale Vrouwendag. 

taskforce en global business resource groups

De taskforce ED&I bestaat uit 11 collega's van Randstad Groep Nederland. Waar houden zij zich mee bezig? 

 • inhoudelijk expert op ED&I vraagstukken
 • organiseren van themabijeenkomsten en aandacht besteden aan bepaalde (culturele) feestdagen
 • adviseren op ED&I vraagstukken in de organisatie
 • verbinden van interne en externe collega's

Dit doen ze door te werken op 6 expertise gebieden: culturele diversiteit, discriminatie, functiebeperking, gender (m/v/x/), LHBTQ+ en werk- en levensfase. Ook zijn er sinds kort Global Business Resource Groups die onderdeel zijn van de global ED&I strategie van Randstad:  

 • Alliance for Disabilities & Allies (ADA)
 • Generations
 • New @ Randstad
 • Multi-ethnic Voices
 • Global PRIDE
 • Women’s Inclusion Network (WIN)

onze ed&i principles

je kunt bij ons je (beste) zelf zijn

In 2025 (h)erkennen collega's werkzaam bij, met of voor RGN dat je bij ons 'je (beste) zelf kunt zijn'. 

gelijke beloning

RGN staat voor gelijke beloning binnen gelijke functies, ongeacht gender en culturele achtergrond. 

inclusieve samenwerkingen

RGN gaat in gesprek met klanten en leveranciers over hoe (samen) invulling te geven aan ED&I.

diversiteit bevorderen

In 2025 zal de instroom en doorstroom van medewerkers die bij, met of voor RGN werken representatiever zijn op het gebied van gender, culturele diversiteit, functiebeperking en leeftijd.

maatschappelijke beloning

RGN wil het maatschappelijk debat blijven voeden én voeren. Enerzijds door jaarlijks te investeren in empirisch onderzoek op relevante ED&I thema’s; anderzijds door thought leader te zijn op het gebied van inclusief werkgeverschap.

inclusieve tech

RGN blijft haar systemen verbeteren zodat ze ingericht zijn om discriminatie tegen te gaan en inclusie te bevorderen.

verschillen maken ons sterker

In een werkomgeving waar iedereen zich welkom en veilig voelt, ontstaan de mooiste ideeën. Jouw kennis, ervaring, talenten, cultuur en achtergrond doen ertoe. Bij ons is er ruimte om écht jezelf te zijn. Verschillen maken ons sterker. Daar geloven we in bij Randstad Groep Nederland (Randstad, Tempo-Team, Yacht en BMC).

luister onze podcasts over je beste zelf 

1. hoe kwetsbaar moet je zijn op je werk?

Welk deel van jezelf moet je in je werkomgeving laten zien? Je volledige zelf met alles erop en eraan? Of kun je maar beter een bepaald deel verbergen van wie je bent? 
🎧 Luister de podcast hier

2. de ontrafeling van je identiteit op werk

Jij kan alleen overal de beste versie van jezelf zijn wanneer al jouw unieke eigenschappen worden omarmd. Maar wie ben je eigenlijk? We gaan in op het ontrafelen van wie je precies bent, onze identiteit.
🎧 Luister de podcast hier

3. aangenaam, maak kennis met jezelf

Hoe leren we gevoelens bij onszelf te herkennen en te benoemen? En hoe ga je om met het feit dat het leven niet altijd perfect is en dat er ook periodes zijn waarin je niet gelukkig bent?
🎧 Luister hier de podcast

4. bevinden we ons op een kantelpunt?

Diversiteit staat hoog op de agenda bij steeds meer bedrijven. Is er echt sprake van cultuurverandering of is dat weer typisch geredeneerd vanuit de meerdereheid? We gaan erover in gesprek.
🎧 Luister de podcast hier

5. een theoretische opleiding is niet per se beter

In Nederland willen we dat je het beste uit jezelf haalt. En dat begint al vroeg, namelijk: op school. Maar... wat is eigenlijk 'het beste'? We gaan erover in gesprek met 3 experts. 🎧 Luister de podcast hier.

6. openlijk spreken over een taboe op de werkvloer

Slapeloze nachten, overmatig transpireren, stemmingswisselingen.. Zo maar een aantal klachten die gepaard gaan met de overgang en die enorme impact kunnen hebben op het leven van vrouwen, privé én op het werk. Maar waarom wordt daar dan nauwelijks over gesproken?
🎧 Luister de podcast hier.

Top