werken als intercedent.

Als intercedent help je bedrijven aan nieuwe medewerkers én werkzoekenden help je aan een nieuwe baan. Een arbeidsbemiddelaar dus. En wat komt daar verder bij kijken? Je leest het op deze pagina. 

alle handige informatie over werken als intercedent

wat doet een intercedent?

 • Je bouwt (nieuwe) relaties op met bedrijven die goed én snel personeel zoeken. Je maakt je klanten blij door goede talenten voor hun vacatures te vinden. 
 • Je schrijft pakkende vacatureteksten, zoekt de beste talenten, voert fijne sollicitatiegesprekken en stelt geschikte talenten voor aan je klanten. 
 • Je behoudt contact met je talenten om te checken of het werk bevalt. Ook blijf je met hen in gesprek over bijvoorbeeld training en opleiding. Als intercedent sta je dus ook opgesteld voor goed werkgeverschap richting talenten.

de werkomgeving van een intercedent

Wanneer je denkt aan een intercedent denk je vast aan een uitzendbureau? Een terechte associatie: intercedenten werken bij uitzendbureau’s. Ook bij Randstad. Wij zijn wereldwijd de grootste HR-dienstverlener. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Diemen en de rest van onze kantoren vind je door heel Nederland. 382 Randstad kantoren. 

Als intercedent werk je op een of meerdere van deze kantoren, oftewel vestiging zoals wij het noemen. Je werkt lokaal op een vestiging dichtbij waar je relaties opbouwt met je klanten, werkzoekenden en talenten die via Randstad werken. Uiteraard ook de plek voor een kop koffie met je collega's, lunch, workshops en overleggen. Als intercedent kun je veel verschillende kanten op. Zo kun jij bedrijven en werkzoekenden helpen in een specifieke branche zoals:

 • HR
 • ICT
 • Zorg
 • Techniek
 • Logistiek
 • Financieel 
 • Secretarieel
 • Transport

Daarnaast kun je ook bij veel verschillende bedrijven een kijkje in de keuken nemen of juist bij één klant waarin je echt meedenkt over HR vraagstukken, personele bezetting, binding & begeleiding. Tegelijkertijd help je werkzoekenden met hun ontwikkeling en groei, ziektepreventie, salarisadministratie en solliciteren.

werken op een vestiging

Kortom, werken als intercedent is dynamisch. En werken op een vestiging samen met je collega's is nóg leuker. Hier bedenk je samen nieuwe strategieën, vier je successen, leer je van elkaar en werk je aan je eigen ontwikkeling. Aangezien beelden meer zeggen dan woorden, bekijk snel de video voor een sfeerimpressie!  

doorgroeimogelijkheden van een intercedent

Als intercedent bij Randstad kan je veel kanten op groeien, afhankelijk van jouw interesse en ambitie. Er zijn zowel horizontale als verticale mogelijkheden. Onderstaande afbeelding laat een aantal voorbeeld ontwikkelpaden zien. Samen met Tempo-Team en Yacht is Randstad onderdeel van Randstad Groep Nederland. Als intercedent kan je ook intern doorgroeien naar een functie binnen één van onze zusterbedrijven Tempo-Team of Yacht.

intercedent vacatures 

Commercieel ingesteld, bovengemiddeld nieuwsgierig en altijd bezig met eigen ontwikkeling? Als toekomstige intercedent herken je je hier he-le-maal in....

Op zoek naar een veelzijdige baan? Interesse in sales? Op zoek naar een stevige portie persoonlijke ontwikkeling? Houd je van verantwoordelijkheid nemen,...

wat zijn de werkzaamheden van een intercedent? 

als intercedent zoek en begeleid je de beste kandidaten

Als intercedent begeleid je werkzoekenden naar een nieuwe baan en help je klanten met het vinden van nieuw personeel. Welk profiel zoekt mijn klant? Wat voor doelgroep moet ik zoeken? Waar bevindt deze doelgroep zich en hoe benader ik hen en op welke kanalen? Je gaat in gesprek met talenten die op zoek zijn naar een baan, persoonlijk en met oog voor hun kwaliteiten. Je wilt iemand echt goed leren kennen, zodat je weet met welke baan je hem/haar blij maakt en of het past bij de openstaande vacatures. Je schrijft aantrekkelijke, doelgroepgerichte vacatureteksten, waardoor iedereen op jouw vacatures solliciteert. Je gaat met je klant in gesprek over de potentiële talenten en neemt hen mee in jouw bevindingen van de gesprekken. Je ondersteunt talenten met hun sollicitatiegesprek en hoopt natuurlijk dat ze worden aangenomen. Aangenomen? Yes, nu ga je het contract opstellen en zorg je voor een goede onboarding van het talent. Niet aangenomen helaas? Dan kijk je samen met het talent verder naar andere mogelijke banen en geef je feedback. Verder blijf je het aanspreekpunt voor de klant en talent en zorg je dat ze samen werken aan een goede samenwerking. 

als intercedent ga je actief op zoek naar nieuwe partners

Als intercedent is het belangrijk om je netwerk uit te breiden en actief op zoek te blijven naar potentiële klanten van Randstad. Zijn er mensen die wat hulp kunnen gebruiken met personeel? Jij grijpt die kans! Ook ga je als expert van de arbeidsmarkt relaties opbouwen met klanten en geef je HR advies wanneer nodig. En om talenten te helpen met die toffe banen, heb je natuurlijk vacatures nodig. Vacatures krijgen kan uiteraard telefonisch, maar ook gewoon door langs te gaan en afspraken te maken met klanten. Je wil op de hoogte blijven van wat er speelt en bent dan ook actief bezig met relatiebeheer. 

je adviseert als intercedent de talenten en klanten over personeelszaken

Naast de begeleiding van talenten en actieve acquisitie van nieuwe klanten, ben jij als intercedent ook op de hoogte van alle informatie rondom personeelszaken. De wet- en regelgeving op het gebied van arbeidsrecht en sociale wetgeving hoort er ook bij. Je weet alles van de betrokken CAO’s en schakelt wanneer nodig met partijen, zoals het UWV. Aangezien we regelmatig met persoonlijke gegevens werken is het ook belangrijk om op de hoogte te zijn van de privacy wetgeving (AVG). Geen zorgen, Randstad helpt je hierbij met e-learnings.

adviseur en begeleider 

Je bent als intercedent dé specialist en adviseur voor talenten en klanten. Zo adviseer je de klanten over hun rechten, plichten en andere zaken rondom hun personeelsbeleid. En dat geldt ook voor talenten. Ontstaat er een conflict? Dan ben je er ook voor ze. Juist door af en toe de moeilijke gesprekken te voeren, word je steeds meer een adviseur en werk je aan jouw communicatieve ontwikkeling. Tegelijkertijd geef je talenten ook advies over hun mogelijke vervolgstappen en kun je zomaar meer focussen op loopbaanadviseur. Kortom, hoe je je baan als intercedent invult is relatief vrij door jou in te vullen. Uiteraard zijn er taken die er sowieso bijhoren, maar als jij de ene taak leuker vindt dan de ander, kun je daar in groeien en mooie stappen in zetten!

hoe ziet jouw week eruit als intercedent?

wat zijn de competenties van een intercedent?

Je bent met zoveel verschillende talenten, collega's en klanten in gesprek dat het belangrijk is om met verschillende mensen en op verschillende niveaus gesprekken te voeren. Jij neemt mensen mee in je verhaal en weet mensen te verbinden en overtuigen. 

Het is belangrijk om oprechte interesse te tonen in de ander, want alleen op die manier kun je de ander op de best mogelijke manier helpen. Door betrokken te zijn met de ander persoon weet je wat iemand drijft en hoe je daarop kunt inspelen. Uiteraard kun jij ook weer vertrouwen op betrokken collega's.

De arbeidsmarkt is continu in beweging en om alle werkzoekenden en klanten in jouw regio met elkaar te verbinden, wordt er een groot beroep gedaan op je organisatorisch talent. Want gaat het ene talent op gesprek, de ander wens je succes. Daarnaast help je een klant met een personeel vraagstuk en je regelt ook nog dat iemand op tijd zijn/haar contract krijgt. 

Klanten hebben vaak 'nu'! een probleem en niet over enkele maanden. Als intercedent is het daarom belangrijk om orde te blijven houden in eventuele chaos. Je kunt onder tijdsdruk je werk blijven doen en ziet het zelfs als een uitdaging. Uiteraard om daarna met je collega's het succes samen te vieren!

Je kunt jouw team en vestiging waar jij werkt als een mini onderneming zien. Processen, werkstructuren en plannen liggen niet vast. Dat is juist wat jij samen met jouw collega's en manager gaat regelen. Wanneer ga je bij je klant langs? Wie spreek je op welk moment en hoe zorg je dat jij en jouw team ook blijven ontwikkelen. Uiteraad krijg je van ons genoeg trainingen en handvaten, maar is het veel on-the-job leren. 

met wie werk je samen als intercedent?

Afhankelijk van de werkplek waar je als intercedent bij Randstad start, werk je nauw samen met je collega's. Dit kunnen andere intercedenten zijn, recruiters, planners en uiteraard jouw manager. Zit je bijvoorbeeld bij een klant op het kantoor, dan werk je ook samen met collega's van de afdelingen daar. Bij Randstad kennen we een cultuur van 'het samen doen', omdat we geloven dat we samen het meeste bereiken. Jouw manager is er om je te begeleiden in je werk en ontwikkeling, altijd oprecht en open naar elkaar. Verder werk je regelmatig met specialisten en support medewerkers om je te helpen met het gebruik van de juiste tooling, een workshop of administratie.  

welke studieachtergrond heeft een intercedent?

Studieachtergrond vinden we eigenlijk niet zo belangrijk. Intercedenten bij Randstad hebben zeer uiteenlopende studies gedaan (HRM, arbeidspsychologie, bedrijfskunde, hotelschool, commerciële economie, communicatie, geschiedenis of toerisme).

We zijn juist benieuwd naar jou als persoon en jouw competenties. Juist als je nog niet helemaal weet waar jouw kwaliteiten liggen, is een baan als intercedent een mooie start van je carrière: je leert ontzettend veel, hebt de leukste collega's en je kunt bij diverse bedrijven een kijkje in de keuken nemen. 

arbeidsvoorwaarden van een intercedent

actief in 39 landen

8,1 waardering van eigen medewerkers

50% vrouwen in topfuncties

Kun je de vacature die je zoekt niet vinden?

Maak een Jobalert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!

Jobalert aanmaken
Top