intercedent

wat doet een intercedent?

alles over jouw baan als intercedent. Van werkzaamheden tot salaris tot doorgroeimogelijkheden. En persoonlijke verhalen over het werken als intercedent bij Randstad. 
intercedent video pop-up

wat doet een intercedent?


Een intercedent is een arbeidsbemiddelaar, een matchmaker pur sang. Een intercedent brengt elke dag werkzoekenden en werkgevers bij elkaar. Hoe mooi is dat!

Als intercedent heb je impact op onze maatschappij, omdat je mensen helpt met het vinden van werk.


Tegelijkertijd help je bedrijven met het vinden van hun toekomstige collega's en het vervullen van hun vacatures. Een intercedent brengt vraag en aanbod bij elkaar. 

Om de juiste match te kunnen maken, zorg je er enerzijds voor dat je bedrijven aan Randstad bindt. Je wilt dat bedrijven graag een samenwerking aangaan met Randstad. Vervolgens kan jij dan, als betrouwbare partner, op zoek gaan naar hun nieuwe medewerkers. Anderzijds zorg je ervoor dat je genoeg mensen, ofwel kandidaten, spreekt en begeleidt om ze uiteindelijk te verbinden aan openstaande vacatures bij klanten. Je weet dus proactief nieuwe klanten aan Randstad te binden, maar je slaat ook de brug tussen de klant en nieuwe medewerkers. En als kers op de taart ben je ook het aanspreekpunt voor de werkenden. Jij begeleidt de uitzendkrachten tijdens hun dienstverband bij de klant. Zo ga je bij ze langs op locatie en komen ze ook bij jou langs op de vestiging.  

Een heel veelzijdige job dus, waarin een intercedent continu van pet wisselt. Als intercedent ben je het vertrouwde gezicht en de strategische sparringpartner op wie onze klanten, kandidaten en werkenden kunnen rekenen.

intercedenten over hun baan.

Bianca Hazelaar (37)
Ik geef mijn baan een 8,5
'Als intercedent run je als het ware je eigen bedrijf' zeiden ze tijdens mijn sollicitatiegesprek. Waar ik toen nog wat sceptisch was hierover, ben ik nu inmiddels overtuigd. Het is echt zo! Jij bent als intercedent echt verantwoordelijk voor your own business. Je bepaalt zelf je agenda, wanneer je nieuwe kandidaten spreekt, je je administratie bijwerkt en wanneer je nieuwe vacatureteksten schrijft. Daarnaast maak je ook je eigen businessplan. Hoe ga je de markt bewerken? Welke klanten ga je bezoeken? Hoe onderhoud je je relaties? Wat is je doel voor het jaar en hoe ga je dat realiseren? Natuurlijk is je manager er die je hierin ondersteunt wanneer dat nodig is. Binnen ruime kaders, krijg je alle vrijheid. Daardoor ga ik nog iedere dag vol enthousiasme naar mijn werk. Ik krijg hier energie van!

Ook tijdens de eerste Corona maanden kon ik met kleine gebaren grote impact maken in mijn baan. 
Intercedent Bianca
Stijn Sanders (26)
Ik geef mijn baan een 8,5
"Mijn baan is te gek omdat ik ontzettend veel vrijheid krijg om op mijn eigen manier te werken. Daarnaast zijn er veel groeimogelijkheden en word ik door mijn collega's en manager gestimuleerd om ruimte te pakken voor mijn eigen ontwikkeling. Ook ben ik heel blij dat ik naast mijn werk nog ruimte heb voor sport en andere leuke dingen, want er is bij Randstad geen overwerkcultuur."

werkzaamheden intercedent?

Wat doet een intercedent dagelijks? Zoals Nadeche ook vertelt in de video hierboven, houdt een intercedent zich bezig met de volgende taken:

de werkomgeving van een intercedent.


Wanneer je denkt aan een intercedent denk je naar alle waarschijnlijkheid aan een uitzendbureau. Een terechte associatie: intercedenten werken bij uitzendbureau’s. Ook bij Randstad. Wij zijn een internationaal, groot, uitzendbureau. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam en onze vestigingen en de daar aanwezige intercedenten vind je door het hele land.

misschien ben je er wel eens één binnengelopen, op één van onze 382 vestigingen in Nederland?

Onze intercedenten werken met name op een vestiging in de regio, lokaal, waar de klanten, werkzoekenden en uitzendkrachten te vinden zijn. Maar voor een training of een vergadering komen ze ook langs op het hoofdkantoor.


Afhankelijk van binnen welk onderdeel je als intercedent bij Randstad werkt, ben je verantwoordelijk voor een bepaalde branche, vakgebied en / of doelgroep. Een intercedent kan bij Randstad onder andere aan de slag in de vakgebieden zorg, ICT, transport, techniek, secretarieel, HR of bijvoorbeeld financieel. Vind je het leuker om te werken voor uiteenlopende klanten in verschillende vakgebieden? Dat kan ook! Op een zogeheten ‘marktunit’ ben je als intercedent verantwoordelijk voor een breed pallet aan verschillende klanten.

Heb je het al door? Dynamiek speelt een grote rol in de baan en omgeving van een intercedent. Als intercedent focus je jezelf op een breed takenpakket, waardoor je nooit enkel achter jouw bureau zit. Je bent veel op pad naar klanten en uitzendkrachten en je bent ook veel op de vestiging samen met jouw collega’s.

deze vestiging kan je beschouwen als jouw eigen kleine onderneming

waar je samen strategieën uitwerkt met jouw team, waar je kandidaten uitnodigt, waar je alles administratief goed verwerkt en waar je successen, en op vrijdagmiddag, het weekend viert. Dit laatste is natuurlijk helemaal aan jou. Over het algemeen heerst er een betrokken sfeer op de vestiging. Collega’s ondernemen veel verschillende activiteiten samen. Zo gaan ze samen naar borrels, sporten ze samen of gaan ze bijvoorbeeld samen naar activiteiten, georganiseerd door ons bedrijfsnetwerk Young Randstad.  

met wie werk je samen als intercedent?

​​​​​​​
Afhankelijk van de werkplek waar je als intercedent bij Randstad start, werk je nauw samen met andere intercedenten, met recruiters en met jouw operationeel manager. Daarnaast werk je samen met de specialisten van onze support afdeling op het hoofdkantoor, welke veel administratieve zaken voor je uit handen nemen.
 
intercedent werkomgeving

een glimp van waar je werkt
werken op de vestiging.
een glimp van waar je werkt
een persoonlijk gesprek.
een glimp van waar je werkt
vernieuwend denken.
een glimp van waar je werkt
buiten de deur zijn.
ontwikkelmogelijkheden intercedent

van intercedent naar...

Raad van bestuur lid Chris Heutink en Directeur van Staffing Nederland Alex Groeneveld zijn ooit ook begonnen als intercedent. Lees hier hoe ze hun pad naar hun huidige positie hebben ervaren. 
Chris Heutink
(oud CEO), Raad van bestuur
"Na mijn studies Geschiedenis en Internationale Betrekkingen begon ik als intercedent in Assen. Sales lag me wel, ik reisde door het hele land en ik leerde veel over 'selecteren'. Uiteindelijk werd ik regiodirecteur en later HR-directeur in Polen. Een fantastische tijd waarin ik enorm veel heb geleerd, als manager maar zeker óók als Chris. Sinds 5 jaar ben ik Lid van de Raad van Bestuur, internationaal. Prachtig om mee te maken." Iedereen aan werk helpen, elke dag opnieuw, het kan, het mag, hoe mooi is dat?!"
chris heutink intercedent
Alex Groeneveld
Directeur Staffing Nederland
"Na mijn studie Commerciële Economie ben ik in 1996 gestart als intercedent. Op de mooiste plek die een rechtgeaarde Rotterdammer zich kan indenken: de scheepvaart-unit. Een beetje "ons-kent-ons", dus met mijn marktgerichte instelling kon ik mijn ei daar volledig kwijt. Scheepvaart was echt mijn eigen toko!" Al snel werd ik manager, salesmanager en accountmanager. Na wat jaren als commercieel directeur en regiodirecteur, ben ik nu directeur van Staffing Nederland. Er wacht hier een wereld aan mogelijkheden als je kan verbinden en kansen ziet en aangaat."

jouw competenties.

Hoe ga je als intercedent met een goed gevoel naar huis aan het eind van de dag? Een intercedent is grotendeels van de tijd energiek, heeft lef, is betrokken en gaat zelfstandig en zonder stress te werk. Herken je je in deze competenties?

arbeidsvoorwaarden.

Nieuwsgierig naar de arbeidsvoorwaarden van een intercedent? We lichten ze hier graag aan jou toe. Bekijk ook de video. Even kort:
  • bruto maandsalaris tussen de €2450,- en €2900,-
    (inclusief 8,5% vakantiegeld en 3,8% benefit budget)
  • ruim opleidingsaanbod (als jij groeit, groeit Randstad ook!)
  • bonussen en aandelenregeling
  • een budget van €750,- om je thuiswerkplek ergonomisch verantwoord in te richten
  • goede reiskostenvergoeding (privé én zakelijk)
  • 25 vakantiedagen (koop er maximaal 5 weken bij)​​​​​​​

Voor meer toelichting, zie onze aparte pagina over onze arbeidsvoorwaarden.
arbeidsvoorwaarden intercedent

ook interessant voor jou.

werken bij randstad arbeidsvoorwaarden
arbeidsvoorwaarden
salaris, vakantiedagen en verlof, reiskostenvergoeding, groei en ontwikkeling, telefoon en laptop, pensioen, aandelenregeling. Lees er hier meer over.
werken bij randstad sollicitatieproces
ons sollicitatieproces
wat kan je verwachten wanneer je solliciteert? Van sollicitatie naar een nieuwe baan. Lees hier meer over ons proces wanneer je solliciteert.
werken bij randstad cultuur
onze cultuur
welke waarden vinden wij belangrijk? Wat voor cultuur kan je verwachten. En doe ook de test om te kijken of onze cultuur bij jou past!
​​​​​​​

werken bij randstad onboarding
jouw onboarding
benieuwd naar de eerste werkdagen? Wij hebben een interessant onboarding programma!

​​​​​​​