Wat ik zo fijn vind aan Randstad? Dat er niet alleen is gekeken naar wat er op mijn cv staat. En er worden veel mogelijkheden aangeboden om me verder te ontwikkelen. 

Rowenda Tjon-Jaw-Chong

Cloud Consultant, Randstad Groep Nederland

Wat ik zo fijn vind aan Randstad? Dat er niet alleen is gekeken naar wat er op mijn cv staat. En er worden veel mogelijkheden aangeboden om me verder te ontwikkelen. 

Rowenda Tjon-Jaw-Chong

Cloud Consultant, Randstad Groep Nederland

Hoe ik bij Randstad terecht ben gekomen? Eind 2019 heb ik via TechGrounds meegedaan aan het AWS Re/start programma, een verkorte basis IT en cloudopleiding. Dat was een leuke en uitdagende ervaring waardoor ik een half jaar later in het Cloud Infrastructure Services team van Randstad Groep Nederland aan de slag kon. Wat ik zo fijn vind aan Randstad? Dat er niet alleen is gekeken naar wat er op mijn cv staat. En er worden veel mogelijkheden aangeboden om me verder te ontwikkelen. 

ons team

Ons team doet operationeel ondersteunende werkzaamheden voor een groot aantal applicaties en teams. We zijn onderverdeeld in drie subgroepen: Operations, Platform Services en Consultancy. Ik ben begonnen met een stuk operations en financial consultancy. Inmiddels heb ik er een rol bij en ben ik nu ook scrum master van het team. We werken met een buddy systeem, zodat er altijd iemand is om mee te sparren en/of kennis te delen. Toen ik pas begon had ik zelfs twee buddies binnen het team. Wat een rijkdom! ;-)

mijn dag

Mijn eerste meeting begint om 9.00 uur. Tijdens deze dagelijkse operationele monitoring meeting bespreken we de onregelmatigheden in de omgeving van de afgelopen 24 uur. Op de dinsdagen ben ik monitor persoon van de dag en bereid ik de checklist voor die we tijdens de meeting bespreken.
 
De rest van de dag houd ik de service requests in de gaten die via ons Jira bord binnen komen. De algemene requests pak ik zoveel mogelijk zelf op, de overige requests stuur ik door naar de collega die aan de specifieke applicatie of userstory werkt. Om 9:45 hebben we de daily stand up met het gehele team. Daar bespreken we waar we de vorige dag aan hebben gewerkt en wat we vandaag gaan doen, daarnaast is het ook een moment om eventuele hulp te vragen en risico's of obstakels te bespreken.  Als de ochtend meetings voorbij zijn begin ik aan mijn Cost Optimization (Finops) werkzaamheden. In Cloudhealth by Vmware monitoren we de uitgaven. In AWS Cost Explorer en Billing kan ik die kosten wat meer uitdiepen. Amazon Web Service is het grootste Cloud platform en biedt meerdere services, webinars en Tech talks aan om te optimaliseren. In 2020 waren we vooral bezig met het opsporen van orphaned resources in de Cloud, EC2 rightsizing door middel van Trusted Advisor en AWS Compute Optimizer. Sinds 2021 zijn we meer bezig met Scheduling, Reserveringen en analyseren waar we binnen de services nog aanpassingen kunnen maken om uitgaven te reduceren. Mijn buddy en ik houden elkaar goed op de hoogte van eventuele veranderingen in de omgeving. 

Begin 2021 heb ik een scrum master training gevolgd en het PSM I certificaat behaald. In mijn rol als scrum master organiseer en faciliteer ik team meetings en verhelp eventuele belemmeringen die het team in de weg staan. Verder heb ik een aantal standaard meetings die om de week plaatsvinden zoals sprint planning, scrum master chapter, bila gesprek en Cost Optimization meetings.

waar ik werk

Toen de lockdown begon werkte ik zoals velen aan de eettafel, maar inmiddels heb ik een fijne werkplek. Vanuit het thuiswerk pakket heb ik een verstelbaar zit/sta bureau, een bureaustoel, een monitor en accessoires besteld. Het voordeel van thuiswerken is dat ik de mogelijkheid heb om zelf mijn werk(tijden) in te delen en daardoor ook de flexibiliteit heb om bijvoorbeeld mijn kinderen van school te halen of tussendoor boodschappen te doen. Daarnaast kan ik geconcentreerd en op eigen tempo werken aan datgene waar ik op dat moment mee bezig ben. Inmiddels hebben we een vaste teamdag op kantoor, en deel ik de rest van mijn week zelf in waar ik werk.

juiste vacature niet gevonden?

Maak een jobalert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!

Top