diversiteit en inclusie.

diversiteit en inclusie.

inclusief leiderschap

We vinden het ontzettend belangrijk dat iedereen alles uit zijn of haar potentie kan halen. En het liefst doen we dat samen. Onze video gaat over de traditionele rolverdeling op gebied van leiderschap, waar mannen over het algemeen sterk vertegenwoordigd zijn. Gelukkig weten we bij Randstad wel beter: wij staan voor inclusief leiderschap!

de kracht van diversiteit en inclusie.


​​​​Bij Randstad mag jij je beste zelf zijn. We vinden het ontzettend belangrijk dat iedereen alles uit zijn of haar potentie kan halen. En het liefst doen we dat samen. Samen met jouw directe collega’s, maar ook met onze talenten en klanten. Iedereen leert van elkaar. Zo halen we het beste bij elkaar naar boven. Maar hoe doe je dat precies? Wij hebben onze deur altijd open staan en zijn benieuwd naar ieders talent, want: hoe diverser onze mensen, hoe meer kwaliteiten we in ons team hebben! En dat maakt samenwerken veel leuker. We ontmoeten je graag!

luister onze podcasts

Hoe haal je het beste uit jezelf naar boven in je werk? Wij zijn en gaan er over in gesprek met onze collega's tijdens een viertal interessante podcasts. Luister je mee? 
diversiteit en inclusie
aflevering 3 Medio 2022.
diversiteit en inclusie
aflevering 4 Medio 2022.

diversiteit hoort erbij.


inclusief beleid en cultuur
Als iedereen hetzelfde is, heb je altijd dezelfde ideeën. Verschil moet er zijn! Het maakt ons allemaal sterker. Dat neemt niet weg dat er op dit vlak uitdagingen liggen. Daarom gaan we voor een werkomgeving waar iedereen zich veilig voelt en  waar we samen onze kennis, ervaring, talenten, ideeën, cultuur en achtergronden kunnen delen. 

Of het nou om flexmedewerkers, professionals, klanten of gewoon medewerkers gaat: we willen dat iedereen binnen Randstad gewoon zichzelf kan, wil en durft te zijn. Dat vinden we hier de normaalste zaak van de wereld. 


wat diversiteit en inclusie is
Diversiteit gaat over de variatie van mensen die bij ons werken. We willen voor iedereen een fijne plek bieden. Dat boksen we voor elkaar door goed te kijken naar zaken als: de man-vrouwverdeling, leeftijd, de aanwezigheid van collega’s met een arbeidsbeperking. En bijvoorbeeld ook de verhouding tussen introverte en extraverte mensen binnen een team. Van alles dus. 

Inclusie gaat over hoe we als Randstad met elkaar een cultuur creëren waarin iedereen zich thuis én gewaardeerd voelt. Daarom zorgen we bijvoorbeeld:

  • dat onze communicatie ook voor blinden en slechtzienden toegankelijk is;
  • er gebedsruimtes zijn;
  • ons pand rolstoelvriendelijk is;
  • mannen en vrouwen een gelijke beloning krijgen.
 
wat we al doen
Dit soort zaken zijn soms lastig om voor elkaar te krijgen. En dat geeft niet, een goede uitdaging gaan we namelijk niet uit de weg. We zijn de laatste jaren al een heel eind gekomen! Kijk maar wat we zoal doen:

  • We doen mee aan het onderzoek ‘Meer kleur aan de top’ van de Vrije Universiteit Amsterdam. Dit leert ons hoe we met deze twee zaken diversiteit en inclusie goed kunnen omgaan. 
  • We werken aan ons inclusieve karakter. Dat betekent dat we iedereen overal bij betrekken. En dat zit hem al in de op het eerste oog kleine dingen. Voor sommigen zijn die namelijk heel belangrijk. Zo hebben we bijvoorbeeld partnerverlof in plaats van vaderschapsverlof, kies je zelf welke feestdagen je viert en zijn we een mantelzorgvriendelijk bedrijf.  
  • Speciaal voor dit soort vraagstukken hebben we een zogeheten taskforce opgezet. Hier kan je altijd even langslopen om inspiratie op te doen, vragen te stellen of een (persoonlijk) probleem aan te kaarten. Het taskforce doet onderzoeken binnen onze organisatie, organiseert activiteiten en doet voorstellen om het beleid aan te passen.    
  • Gelukkig zijn we niet het enige bedrijf dat zich inzet voor deze zaken. Samen met andere grote bedrijven hebben we de zogenoemde charter van Diversiteit in Bedrijf ondertekend. Zo kunnen we van elkaar leren. Want samen kom je verder. 
diversiteit en inclusie