diversiteit en inclusie.

diversiteit en inclusie.

de kracht van diversiteit en inclusie.

 
Als iedereen hetzelfde is, heb je altijd dezelfde ideeën. Verschil moet er zijn! Het maakt ons allemaal sterker. Dat neemt niet weg dat er op dit vlak uitdagingen liggen. Daarom gaan we voor een werkomgeving waar iedereen zich veilig voelt en  waar we samen onze kennis, ervaring, talenten, ideeën, cultuur en achtergronden kunnen delen. 

Bij Randstad mag jij je beste zelf zijn. We vinden het ontzettend belangrijk dat iedereen alles uit zijn, haar of diens potentie kan halen. Het liefst doen we dat samen. Want of het nou om flexmedewerkers, professionals, klanten of vaste medewerkers gaat: we willen dat iedereen binnen Randstad gewoon zichzelf kan, wil en durft te zijn. Dat vinden we hier de normaalste zaak van de wereld. 

 

luister onze podcasts.

Hoe haal je het beste uit jezelf naar boven in je werk? Wij zijn en gaan er over in gesprek met onze collega's tijdens een viertal interessante podcasts. Luister je mee? 
diversiteit en inclusie
aangenaam, maak kennis met jezelf.
Hoe leren we gevoelens bij onszelf te herkennen en te benoemen? En hoe ga je om met het feit dat het leven niet altijd perfect is en dat er ook periodes zijn waarin je níet gelukkig bent? 
​​​​​​​
diversiteit en inclusie
bevinden we ons op een kantelpunt?
Diversiteit staat hoog op de agenda bij steeds meer bedrijven. Is er echt sprake van cultuurverandering of is dat weer typisch geredenreerd vanuit de meerderheid? We gaan erover in gesprek. 
diversiteit en inclusie
een theoretische opleiding is niet per se beter.
In Nederland willen we dat je het beste uit jezelf haalt. En dat begint al vroeg, namelijk: op school. Maar… wat is eigenlijk ‘het beste’? We gaan erover in gesprek met 3 experts.

inclusief leiderschap en onze verschillen.

dit doen we al.


Diversiteit gaat over de variatie van mensen die bij ons werken. We willen voor iedereen een fijne plek bieden. Dat boksen we voor elkaar door goed te kijken naar zaken als: de man-vrouwverdeling, leeftijd, de aanwezigheid van collega’s met een arbeidsbeperking. En bijvoorbeeld ook de verhouding tussen introverte en extraverte mensen binnen een team. Van alles dus. 

Inclusie gaat over hoe we als Randstad met elkaar een cultuur creëren waarin iedereen zich thuis én gewaardeerd voelt.

Een diverse en inclusieve organisatie is niet zomaar bereikt. En dat geeft niet, een goede uitdaging gaan we namelijk niet uit de weg. Gelukkig zijn we de laatste jaren al een heel eind gekomen! Kijk maar wat we zoal doen:


  • We zorgen ervoor dat onze communicatie ook voor blinden en slechtzienden toegankelijk is;
  • Er zijn gebedsruimtes in onze kantoren;
  • Ons pand is volledig rolstoelvriendelijk;
  • Mannen en vrouwen krijgen een gelijke beloning;
  • We bieden partnerverlof in plaats van vaderschapsverlof;
  • Je kiest zelf welke feestdagen je viert;
  • We zijn een mantelzorgvriendelijk bedrijf
  • We doen mee aan het onderzoek ‘Meer kleur aan de top’ van de Vrije Universiteit Amsterdam;
  • En we blijven onszelf uitdagen en ontwikkelen.


We werken aan ons inclusieve karakter, proberen iedereen overal bij te betrekken en iedereen een stem te geven. 
Speciaal voor dit soort vraagstukken hebben we een zogeheten taskforce opgezet. Hier kan je altijd even langslopen om inspiratie op te doen, vragen te stellen of een (persoonlijk) probleem aan te kaarten. Het taskforce doet onderzoeken binnen onze organisatie, organiseert activiteiten en doet voorstellen om het beleid aan te passen.    


Gelukkig zijn we niet het enige bedrijf dat zich inzet voor deze zaken. Samen met andere grote bedrijven hebben we de zogenoemde charter van Diversiteit in Bedrijf ondertekend. Zo kunnen we van elkaar leren. Want samen kom je verder.