planner werk functieomschrijving

wat je doet als planner.

alles over de baan van een planner.

vacatures
 

werkzaamheden, salaris, ontwikkelmogelijkheden, werkomgeving, competenties en vacatures.

Wil je weten wat een planner doet? Wat of wie 'plant' een planner bij Randstad? Dat zullen we je alvast verklappen: personeel. Als planner bij Randstad zorg jij ervoor dat de personeelsplanning bij de klant strak en soepeltjes verloopt. Wat daar allemaal bij komt kijken, vertellen we je hier. Of weet je al dat het écht jouw baan is? Ga vanuit deze pagina naar een vacature en solliciteer! 

 

de nieuwste vacatures

 • Intercedent logistiek Apeldoorn

  23-1-2020 Apeldoorn, Gelderland

  Het op- en uitbouwen van het netwerk van logistieke klanten in de regio, dat is wat je doet als (senior) intercedent logistiek! Je werkt in een leuk en gedreven team, waarbij jij ...

  lees meer
 • Planner / Senior Planner Utrecht

  20-1-2020 Utrecht, Utrecht

  Als planner ben je binnen het team een belangrijke spil in een hectische, dynamische werkomgeving. Je werkt vanuit onze Randstad vestiging aan de Reactorweg in Utrecht voor onder ...

  lees meer
 • Planner accounts Utrecht

  10-1-2020 Utrecht, Utrecht

  Voor jou als planner is geen dag hetzelfde. En dat is precies wat deze baan zo interessant maakt! Jij houdt het hoofd onder alle omstandigheden koel en komt keer op keer met een ...

  lees meer
 

wat doet een planner?

Als planner ben je verantwoordelijk voor een sluitende dag- of weekplanning voor één of meerdere klanten. Dat betekent snel schakelen en zo veel mogelijk vooruitkijken. Komt er een drukke periode aan? Dan check jij of je genoeg mensen in je pool hebt en vul je deze eventueel aan met nieuwe medewerkers. Verwacht de klant in de zomerperiode minder mensen nodig te hebben? Dan speel jij daar vroegtijdig op in, bijvoorbeeld door je mensen tijdelijk onder te brengen bij andere bedrijven. Je zorgt dus voor een korte en lange termijn planning en bent daarom voor zowel de klant als de medewerkers súper belangrijk, want jij zorgt ervoor dat de werkzaamheden goed verlopen bij de klant en dat er werk is voor de medewerkers. 

als planner maak jij verschil voor zowel onze klanten als onze medewerkers. 

Zowel met de klant als met de medewerkers zijn de lijntjes kort. Zij weten dat ze op jou kunnen rekenen en andersom geldt natuurlijk hetzelfde. Vanaf je vaste werkplek heb je dagelijks contact met medewerkers en de klant. Dat gaat meestal telefonisch of via e-mail, maar je zit ook regelmatig met de klant om tafel voor planningsgesprekken. Dat is ook het moment dat je een kijkje neemt op de werkvloer om even hallo te zeggen tegen jouw medewerkers.  

Als planner weet je van tevoren nooit hoe je dag loopt. Of ik per direct een scanner beschikbaar heb? Of morgen tien mensen extra kan inroosteren? Juist die vragen maken het werk leuk. Simpelweg omdat je creatief moet zijn in je oplossingen.

Als planner ben je een echte troubleshooter. Melden medewerkers zich ziek? Heeft de klant opeens dertig personen extra nodig? Aan mij om het op te lossen. Geen dag is daardoor hetzelfde. Ik werk bij de klant in huis en dat maakt dat de lijntjes kort zijn.

 

de werkzaamheden van een planner

Hoe zien de werkzaamheden van een planner eruit? Aan welke taken en verantwoordelijkheden moet je denken? Zoals de titel van de functie al aangeeft is nummero één toch echt een strakke personeelsplanning. Maar relatieopbouw met zowel jouw uitzendkrachten als klant is minstens zo belangrijk!

 • als planner ben je verantwoordelijk voor de personeelsplanning

  Je puzzelt wat af als planner. Je zorgt ervoor dat de planning-puzzel altijd compleet blijft. Dat doe je als planner door.. 

  lees minder lees meer

  secuur, snel en slim te werken. Met behulp van ons eigen planning systeem maak je jouw planning. Je inventariseert de beschikbaarheid van jouw medewerkers. Je plant en bevestigt de diensten. Je stuurt bij bij wijzigingen, waarvoor je soepel in moet kunnen spelen op onverwachte situaties. Om die situaties goed aan te kunnen gaan, doe jij ook aan 'poolmanagement'. Jij zorgt ervoor dat er een backup plan is met medewerkers die kunnen werken wanneer er iemand uitvalt. En tijdens het plannen zorg je ook voor dat de medewerkers goed voorbereid zijn voor hun diensten. 

  Tijdens het plannen maak je veel gebruik van de telefoon. Het zou dus vrij onhandig zijn wanneer je als planner bang bent om telefoontjes te plegen en te ontvangen. Zowel de klant als medewerkers bellen ad hoc met vraagstukken, waar jij vervolgens direct op in kan en soms moet spelen. Het plannen zorgt daarom voor veel dynamiek. Je wisselt af tussen het plansysteem, de telefoongesprekken en persoonlijke contactmomenten. De medewerkers en de klant kunnen namelijk ook zomaar naast jouw bureau staan. 

  Administratie, ook bij deze functie is het een belangrijke taak. Als planner ben je secuur en leg je alles goed vast in het systeem. Uiteindelijk worden de medewerkers uitbetaald aan de hand van de uren en gewerkte diensten die staan vastgelegd in het systeem. Jouw kloppende administratie is dus cruciaal voor kloppende uitbetalingen aan de medewerkers. 

 • als planner zorg je voor een goede relatie met de uitzendkrachten en met de klant

  Je wordt 's ochtends gebeld. Een medewerker is ziek en komt niet naar werk. Je moet aan de slag, want de dienst moet toch opgevuld worden. Hoe fijn is het dan wanneer.. 

  lees minder lees meer

  er genoeg uitzendkrachten zijn die graag de dienst invallen voor je. Ook op die diensten die niet persé het meest aantrekkelijk zijn. Een goede relatie met jouw medewerkers zorgt er op zo een moment voor dat iemand graag voor je komt werken. Omdat ze graag voor je werken en een stapje extra voor je zetten. Je hebt een band met ze opgebouwd. Hoe doe je dat? 

  Je geeft rondleidingen aan nieuwe uitzendkrachten en zorgt ervoor dat hun eerste moment op het werk goed verloopt. Een eerste indruk telt natuurlijk, dat snap jij ook. Je belt medewerkers na hun eerste dienst om te vragen hoe is gegaan. Je bent met regelmaat te vinden op de werkvloer, waardoor je laat zien dat hun werk jou interesseert. En het systeem helpt je ook bij de persoonlijke touch. Omdat je alles secuur en goed hebt vastgelegd, zoals verjaardagen en wie weet wel een wijziging van adres, weet jij ze ook te verrassen met bijvoorbeeld een persoonlijke felicitatie. 

  Maar een relatie opbouwen met medewerkers betekent ook streng kunnen zijn en ze wijzen op hun verantwoordelijkheden wanneer dat nodig is. Bijvoorbeeld wanneer iemand te laat is voor zijn of haar dienst. Ook dat hoort erbij. Je wilt toch dat hij of zij de volgende keer op tijd is!

 

planners geven hun baan een cijfer

 • 8.7
  Planner bij Randstad Tamara Romen

  Tamara Romen (40)

  planner bij Randstad
  "Als planner heb ik contact met de klant en met de medewerkers. Dat is ontzettend leuk. Het is mijn taak om ze allebei tevreden te houden. In de ochtend ben ik verantwoordelijk voor de opkomst: de juiste mensen op de juiste plek op de juiste tijd. Dit lijkt simpel, maar is echt een uitdaging. Iedere dag is anders en ieder uur gebeurt er iets. Het ene moment hang ik aan de telefoon voor een ziekmelding, het andere moment staat de klant op kantoor, omdat hij extra ‘handjes’ nodig heeft of ik loop een ronde door het warehouse voor gewoon een praatje. Deze baan past perfect bij mij als moeder van 3 jonge kinderen. Ik sta op als ze nog slapen, maar zodra ze voor de lunch uit school komen ben ik er voor ze."
 

de werkomgeving van een planner

Meestal werk je als planner bij de klant intern. Wel zo handig, want op die manier weet jij de uitzendkrachten en klant snel te vinden. Maar ook andersom natuurlijk.

Hoe jouw werkplek er dan uit ziet, is afhankelijk van de klant. Meestal is dat een kantoor vlakbij de werkvloer waar de uitzendkrachten van Randstad werken. Onze klanten zitten met name in de logistiek, productie of food. Wanneer je jouw uitzendkrachten gaat opzoeken, zal je soms stalen neuzen of een veiligheidshelm moeten opzetten. Wat natuurlijk ook wel gaaf is, want je ziet precies wat jouw uitzendkrachten daadwerkelijk 'doen'.   

werkomgeving planner uitzendkracht
een glimp van waar je werkt

relaties opbouwen met uitzendkrachten

werkomgeving planner klant
een glimp van waar je werkt

in gesprek met de klant

werkomgeving planner randstad
een glimp van waar je werkt

werken met jouw team op de vestiging

 

een planner werkt samen met

Met wie werk je als planner allemaal samen? Met de klant natuurlijk, maar ook met collega planners en: 

Jouw collega de accountspecialist is verantwoordelijk voor de klant waarvoor jij de planning doet. Verantwoordelijk voor de personeelsplanning, maar ook voor alle hr-zaken en administratie  Je zult dus veel met met hem of haar samenwerken om samen te zorgen voor een strakke en goed passende personeelsplanning. En wanneer je een mogelijkheid ziet tot verbetering in het 'plan proces' kan je altijd een procesmanager aanhaken, zodat hij of zij jou en de klant kan helpen in het optimaliseren van een proces. Verder helpen recruiters jou om nieuwe uitzendkrachten te werven, welke jij dan weer een warm ontvangst geeft. En met jouw leidinggevende, de operationeel manager, blijf je in gesprek over de lopende zaken, maar ook: jouw ontwikkeling. 

 

doorgroeien als planner

Als planner bij Randstad kan je veel kanten op groeien. Als je maar staat voor jouw eigen ontwikkeling. Afhankelijk van jouw interesse en ambities zijn er zowel horizontale als verticale mogelijkheden. Onderstaande afbeelding laat een aantal voorbeeld ontwikkelpaden van een planner zien. Of je nu instroomt als junior, medior of senior. Er zijn genoeg ontwikkelmogelijkheden voor je!

Jouw ontwikkeling staat bij ons centraal! Naast ons brede opleidingsaanbod intern in de organisatie ben je ook vrij om op zoek te gaan naar opleidingen en training die aansluiten bij jouw persoonlijke en professionele ambities.

 

wat je in huis hebt aan competenties

Een planner bij Randstad is fantastisch goed in plannen en organiseren, denkt altijd in oplossingen, heeft een betrokken karakter, kan zelfstandig werken en is zeker ook stressbestendig. Deze cocktail van competenties maakt volgens ons een planner succesvol. Dus als jij jezelf erin herkent, is de functie misschien wel op jouw lijf geschreven!

 • plannen en organiseren

  50 tot wel 350 medewerkers. Moet je nagaan hoeveel diensten er op te vullen zijn bij de klanten. Dat vraag wat van een planner, namelijk..

  lees minder lees meer

  echte plan skills en organisatie talent. We hadden het bij de werkzaamheden al over puzzelen. Het plannen is een continu vooruitgedachte puzzel met altijd een plan B achter de hand. Omdat de functie van een planner erg dynamisch is en je voor veel onverwachte situaties kan komen te staan, is het mega belangrijk dat jij je werkzaamheden en de diensten goed kan plannen en organiseren. Anders zit je jezelf 100% zeker in de weg. En kan je toch nog wel wat ontwikkelen hierin? Gelukkig hebben we bij Randstad genoeg interne trainingen paraat staan. 

 • oplossingsgericht

  Het loopt even anders dan verwacht. Twee medewerkers hebben ontslag genomen. Gelukkig is dat niet nieuw voor je, maar hoe ga je het vandaag oplossen? Dat doe je als planner door..

  lees minder lees meer

  vooral niet in problemen te denken, maar in de oplossing. In dit geval bekijk je direct jouw huidige pool. Betekent dit dat er nieuwe medewerkers bij moeten komen? Je kijkt ook even naar de forecast van de klant. Wat kan je verwachten qua diensten. Wanneer je het scherp hebt kom je met een creatieve, inventieve oplossing. Of niet, als dat niet nodig is.

  Als planner denk je altijd mee met de klant, wanneer standaard oplossingen niet werken. Hoe kan jij als planner en hoe kunnen wij als Randstad zijnde de klant het beste helpen? Jij neemt als planner initiatief om tot de beste oplossing te komen. 

 • betrokken

  Als planner ben je eigenlijk het sement tussen de tegels van een huis. Je bent de verbinding tussen de medewerker die wilt werken en de klant die wilt dat het bedrijf blijft draaien. En dat gaat alleen met.. 

  lees minder lees meer

  goed werkende en tevreden medewerkers. En daar zorg jij voor. Je luister zowel naar de klant als de medewerkers en je leeft je in. Zo weet je precies wat de behoefte is van beide partijen. En dan breng je ze op de juiste manier samen. Door goed in te spelen op de behoefte van beiden. Wanneer beide partijen blij zijn, ben jij en is Randstad ook blij. 

 • zelfstandig

  Jij bent verantwoordelijk voor de planning. Wanneer het niet klopt of wanneer problemen zijn, zal zowel de klant als de accountspecialist bij jou aankloppen. Dat brengt.. 

  lees minder lees meer

  verantwoordelijkheid met zich mee en vraagt van jou een grote mate van zelfstandigheid. Uiteraard is om hulp vragen altijd goed natuurlijk, maar je moet het uiteindelijk toch zelf regelen met de klanten en medewerkers. Je moet je naast de diensten ook jouw eigen agenda goed kunnen inplannen. 

 • stressbestendig

  Het is je vast wel duidelijk inmiddels, maar je dagen als planner zijn waarschijnlijk nooit hetzelfde. Je hebt te maken met mensen en verandering. Om goed om te kunnen gaan met.. 

  lees minder lees meer

  situaties die je van te voren niet zo had ingeschat is het belangrijk dat je om kunt gaan met druk. Eerst de situatie bekijken, vooral geen paniek, en de oplossing bedenken. Als planner kan je dat! 

 

studieachtergrond

mbo werk- en denkniveau

Welke specifieke studie je hebt afgerond, maakt ons niet uit. Onze planners hebben uiteenlopende opleidingsachtergronden. wij vinden het belangrijk dat je beschikt over de bovengenoemde competenties en over mbo werk- en denkniveau.

Bij Randstad testen wij dit mbo werk-en denkniveau door middel van een online capaciteitentest, voorafgaand aan een sollicitatiegesprek op locatie. Ben je sowieso benieuwd naar ons sollicitatieproces? Klik hier

 

wat bieden wij?

Nieuwsgierig naar de arbeidsvoorwaarden van een planner? We lichten ze hier graag aan jou toe. Bekijk ook de video. Even kort: 

 • startsalaris tussen de €1900,- en €2300,-
 • ruim opleidingsaanbod (als jij groeit, groeit Randstad ook!)
 • bonussen en aandelenregeling
  goede reiskostenvergoeding (privé én zakelijk)
 • 25 vakantiedagen (koop er maximaal 5 weken bij)
  een persoonlijk benefit budget van 12,347%
  inclusief 8,5% vakantiegeld (meer dan gebruikelijke 8%)
 • 32 tot 40-urige werkweek

Voor meer toelichting, zie onze aparte pagina over onze arbeidsvoorwaarden.

CAO en arbeidsvoorwaarden

download hier de informatie