management traineeship
voor uniek leiderschap.

Tijdens het management traineeship van Randstad vervul je in 2,5 jaar tijd verschillende rollen in de organisatie. Hierbij word je begeleid door meerdere professionals, zodat je alle ruimte krijgt om de beste versie van jezelf te worden. In je vakgebied én als persoon. Als je het traineeship hebt afgerond, ben je klaar om aan de slag te gaan in een leidinggevende functie. 

Eind september start de nieuwe selectieronde voor ons management traineeship. Wil je deze ronde absoluut niet missen? Laat je gegevens achter. We mailen je zodra de inschrijving is geopend!

hoe ziet het management traineeship eruit? 

Benieuwd hoe het management traineeship er precies uitziet? Lees hieronder de vier belangrijkste onderdelen van ons traineeship. 

1. bekleed verschillende rollen: ontdek wat bij je past

Tijdens het management traineeship vervul je in 2,5 jaar tijd drie verschillende rollen binnen de organisatie. Je begint in een operatieve rol, als intercedent of accountspecialist. Deze rol wordt voor je uitgekozen op basis van de selectieprocedure en jouw ontwikkeling. Voor de rollen daarna solliciteer je zelf op interne functies. Denk hierbij aan een senior operationele rol zoals accountspecialist bij een grote klant of een coördinerende rol in een recruitment team, maar ook functies bij IT, als procesmanager of e-commerce specialist.

2. daag elkaar uit en leer van elkaar in de denktank

Na het eerste halfjaar start de wekelijkse denktank. Daarin besteed je de helft van de tijd aan persoonlijke ontwikkeling. In de andere helft ga je samen met je medetrainees aan de slag om actuele organisatievraagstukken op te lossen. Dit zijn vragen waar de directie zich op dat moment over buigt, zoals:

 • hoe zorgen we dat we voldoen aan onze maatschappelijke voorwaarden? 
 • hoe zorgen we ervoor dat initiatieven beter landen in de organisatie?
 • hoe binden we een jongere doelgroep aan ons?
 • Door samen aan een opdracht te werken, creëren we de mogelijkheid om op de 
  samenwerking te reflecteren en te leren met en van elkaar. 

3. word je beste zelf, wij begeleiden je

Om het beste in jezelf naar boven te halen, word je tijdens het traineeship intensief begeleid door:

 • je buddy: een trainee die een halfjaar eerder dan jij is gestart;
 • je mentor: een oud-trainee die aan jouw wordt gekoppeld omdat die jou qua profiel bij je past;
 • een talent manager en organisatiepsycholoog, die zowel bij de denktank als bij intervisie aanwezig zijn;
 • je manager en directeur.

Naast de denktank:

 • vindt drie keer per halfjaar intervisie plaats;
 • maak je één keer per halfjaar een assignment voor je persoonlijke ontwikkeling;
 • voer je twee keer per jaar een gesprek met je manager en talent coach.

4. zoek verschillen op: die verrijken je

We geloven dat verschillen tussen mensen onze organisatie verrijken. Daarom zoeken we die verschillen op: in plaats van te doen alsof iedereen hetzelfde is, stellen we de vraag hoe onze achtergronden en wereldbeelden uiteenlopen. Zo leren we met die verschillen omgaan. 

Lees hier hoe talent manager Laura de verschillen tussen trainees in kaart brengt. ​​​

de loopbaan van een management trainee

​​​​​​Als je het management traineeship hebt afgerond, ben je klaar om aan de slag te gaan in een managementfunctie bij Randstad. Na 7 jaar kun je bovendien op directieniveau komen. 

het profiel van een management trainee

​​​​Dé Randstad-trainee’ bestaat niet: elke trainee is anders. Zo maakt het bijvoorbeeld niet uit welke studie je gevolgd hebt. Trainees hebben allerlei verschillende studieachtergronden, zoals: 

 • business administration
 • psychologie
 • geschiedenis
 • finance
 • rechten
 • economie
 • duitslandstudies
 • sociologie
 • organisatieverandering en management.

Superuiteenlopend dus. Wat management trainees gemeen hebben? Ze zijn:

 • in de laatste fase van hun master of hebben al een master afgerond;
 • klaar om aan de slag te gaan met persoonlijke ontwikkeling, leiderschapsontwikkeling en om te ontdekken wat ze precies willen en waar ze goed in zijn;
 • vaak tussen de 22-30 jaar.

het sollicitatieproces

 1. online assessment. Na je sollicitatie krijg je toegang tot het online assessment en dit bestaat uit een video pitch + twee persoonlijke opdrachten gefocust op jouw vaardigheden.
 2. selectiedag bij het hoofdkantoor, waarop je kennismaakt met het bedrijf, collega’s leert kennen en werkt aan een groepscase.
 3. extern assessment waarin je een halve dag aan de slag gaat met rollenspellen. 
 4. eindgesprek op het hoofdkantoor.

arbeidsvoorwaarden van een management trainee

een benefit budget van 12,347% per maand om flexibel te besteden

aandelenregeling en aantrekkelijke bonusstructuur

25 vakantiedagen met mogelijkheid om 5 weken extra te kopen

ruim opleidingsaanbod, want als jij groeit, groeit Randstad ook

laptop, mobiele telefoon, reiskostenvergoeding, thuiswerkplek zijn goed geregeld

mogelijkheid om vrijwilligerswerk in het buitenland te doen of een sabbatical

inspirerende, behulpzame collega’s en managers en een actief intern bedrijfsnetwerk voor events

€3.000 bruto maandsalaris

2x per jaar kun je €1300-€1500 traineebonus verdienen en €300 per jaar groeien in salaris

direct een contract voor onbepaalde tijd

hou mij op de hoogte!

Oeps, net gemist! Op dit moment is er een selectieronde bezig voor ons management traineeship. Maar niet getreurd! Eind september start er weer een nieuwe ronde. Wil je op de hoogte blijven? Laat hieronder je gegevens achter. We mailen je direct wanneer je je kunt aanmelden voor deze nieuwe selectieronde.

randstad groep nederland: 
3 nationaal bekende werkgevers

Dit traineeship is onderdeel van de Randstad Groep Nederland: het moederbedrijf van onze drie nationaal bekende merken Randstad, Tempo-Team en Yacht. Wanneer je solliciteert voor het traineeship, solliciteer je voor alledrie deze organisaties. Tijdens de selectieprocedure leren we jou kennen, en als je wordt aangenomen kiezen we op basis van jouw unieke vaardigheden en talenten een rol en organisatie die het beste bij jou past. 

iedereen is anders, en samen zijn we randstad

Bij randstad begeleiden we jou om je eigen leiderschap te ontwikkelen. en dat kan er op allerlei manieren uitzien, want iedereen is anders. we omarmen verschillen en bieden je de ruimte om je talenten verder te ontwikkelen. daarom nodigen we iedereen, ongeacht etniciteit, achtergrond, seksualiteit, gender en beperking uit om te solliciteren. 

Hier lees je meer over hoe we omgaan met diversiteit op de werkvloer. 

vragen? stuur mara een bericht!

Heb je nog vragen? Of wil je meer informatie? Mail dan naar mara.de.vries@randstadgroep.nl of stuur een appje.

veelgestelde vragen traineeship.

Als trainee bij Randstad draai je mee in onze drie nationaal bekende organisaties. Een psycholoog én talent manager begeleiden jou de beste versie van jezelf te worden. En daarin is ruimte voor verschillen, want elke trainee is anders. Lees hier alle voordelen van een traineeship bij Randstad. 

Solliciteren voor Randstad traineeships kan weer vanaf september 2023. Elke jaar is ook een business course ronde, die vindt plaats in mei. 

Als management trainee bij Randstad draai je mee in onze drie nationaal bekende organisaties. Een psycholoog én talent manager begeleiden jou de beste versie van jezelf te worden. En daarin is ruimte voor verschillen, want elke trainee is anders.. Lees hier alle voordelen van een traineeship bij Randstad. 

Tijdens een management traineeship bij Randstad krijg je een bruto maandsalaris van €3.034, kun je 2x per jaar €1300-€1500 bonus verdienen en €300 per jaar groeien in salaris. Lees hier wat een Randstad traineeship jou te bieden heeft. 

1. online assessment. Na je sollicitatie krijg je toegang tot het online assessment en dit bestaat uit een video pitch + twee persoonlijke opdrachten gefocust op jouw competenties. 2. selectiedag bij het hoofdkantoor, waarop je kennismaakt met het bedrijf, collega’s leert kennen en werkt aan een groepscase. 3. extern assessment waarin je een halve dag aan de slag gaat met rollenspellen.  4. eindgesprek op het hoofdkantoor.

Top