ons management traineeship.

ons management traineeship.

lees hier wat ons management traineeship jou te bieden heeft.

het traineeship van .. jou! 

Bekijk de video
management traineeship

management trainees aan het woord. 

Emilie de Haes.

"In mijn traineeship staan twee dingen centraal: ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling. Vier dagen per week werk ik als sales consultant voor Randstad. Ik zit bij allerlei bedrijven aan tafel, van scale-ups tot multinationals en kijk hoe de dienstverlening van Randstad aansluit op hun behoefte. Hierbij is commercieel denken erg belangrijk: waar zitten nu de kansen? Ook moet je nieuwsgierig zijn: waar is de klant echt mee geholpen en doorzettingsvermogen hebben, want ik krijg vaak genoeg de deksel op mijn neus! Die ervaringen kan ik meenemen naar de denktank waar ik één dag per week, samen met de andere trainees, stilsta bij mijn persoonlijke ontwikkeling. Na één denktank ben ik mij al veel bewuster geworden van mijn sterke punten, maar ook waarom ik telkens in dezelfde valkuilen loop. Ik kijk er naar uit om in de volgende denktanks te leren anticiperen op deze valkuilen, om er in de toekomst met een grote glimlach overheen te springen!"
recruiter

Harald Broersma.

“De voornaamste reden dat ik heb gekozen voor Randstad Groep is de focus op jou als persoon. Doordat je in dit traineeship continu wordt uitgedaagd om jezelf beter te leren kennen, heb je alle kans om jouw persoonlijke effectiviteit en authentiek leiderschap te ontwikkelen. Daarnaast vind ik de start in de operatie bijzonder waardevol. Na jarenlang academisch denken, leer ik nu in de eerste rol aan te pakken. Ik voel mij een account manager, HR business partner, recruiter en sales consultant in één, nu ik als accountspecialist bij Randstad Techniek alle ballen in de lucht houd. Dat ik in die functie echt betekenisvolle impact kan maken in het leven van anderen, is voor mij een onmisbare kers op de taart!”

Willemijn Schroten.

"Na mijn studie had ik het idee dat ik nog niet uitgeleerd was! Wat vind ik leuk en waar ben ik eigenlijk goed in? Dit waren twee vragen waarvan ik het antwoord graag wilde ontdekken. Het management traineeship bij de Randstad Groep is voor mij een hele mooie kans om hier achter te komen. Werkend leren en veel tijd en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling is wat mij heel erg aansprak. Als trainee mag je daarnaast in de denktank één dag per week samen met andere trainees aan de slag met een strategische opdracht en jouw ontwikkeling. Iedereen staat open om je te helpen en je hebt de vrijheid om zelf je traineeship in te richten. Zo leer ik mezelf en de organisatie steeds beter kennen en kom ik er steeds meer achter wat ik wil en wat ik kan!"

Stijn Lichtenberg.

finance trainee

"Het finance traineeship van Randstad biedt mij de perfecte balans tussen de management ervaring opdoen en mijn finance expertise. In veel aspecten is dit traineeship namelijk gelijk aan het management traineeship. Zo is mijn eerste opdracht ook in de operatie en stroom ik zometeen gewoon met alle management trainees in de denktank in. Ook word je in dit traineeship klaargestoomd voor een leidinggevende functie. Wat het finance traineeship zo bijzonder maakt is dat je voor de vervolgopdrachten naar de finance afdeling mag. Hier kan ik vier dagen in de week mijn finance kennis verbreden, en één dag in de week mijn persoonlijke ontwikkeling in de denktank. Door deze combinatie weet ik dat ik mij binnen dit traineeship zo goed mogelijk kan blijven ontwikkelen."

opbouw management traineeship. 


Een management traineeship bij Randstad Groep Nederland duurt 2,5 jaar. In die 2,5 jaar vervul je drie functies. Hoe is het verder opgebouwd?

elke management trainee start als intercedent.
Alle trainees starten een jaar als intercedent in de core-business van Randstad, Tempo-Team of Yacht. In deze functie staat ervaring opdoen in de core-business centraal. Wat je doet als intercedent? Samen met je team bewerk je een gedeelte van de markt. Je hebt onder andere te maken met klanten, flexwerkers en het vervullen van vacatures. Op het eerste gezicht misschien een pragmatische rol, maar als je verder kijkt gaat het vooral om het managen van alle processen. Je runt als het ware je eigen toko met je eigen te behalen omzet! Natuurlijk word je hierin begeleid door je manager en een buddy. Hier ontdek je waar jouw talenten liggen en in welke richting je je wilt doorontwikkelen.

na het eerste jaar bepaal jij jouw eigen route. 
Na het afronden van je eerste functie als intercedent is het traineeship maatwerk. Vanaf dan mag je intern solliciteren naar een volgende opdracht bij een afdeling naar keuze. Er zijn binnen het traineeship verschillende richtingen mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld een meer senior rol bekleden binnen de core-business als Operations Trainee. Dit groeipad heeft als doel om je aan het einde van het traineeship te laten uitstromen als operationeel manager of commercieel manager (uiteraard met behoud van jouw vaste contract). Daarnaast bieden we voor specifieke talenten de mogelijkheid om na de eerste opdracht in de core-business je te ontwikkelen als specialist in de vakgebieden Marketing, Market intelligence, HR, Business Support, of bijvoorbeeld Finance. Geen énkele trainee doorloopt bij ons exact hetzelfde traject. Jij bepaalt immers jouw eigen loopbaan. Waar ligt jouw specifieke ambitie en interesse? Met jouw assertieve karakter en inmiddels opgebouwde netwerk regel je wel een toffe nieuwe functie. De mogelijkheden liggen er, jij kan ze aangrijpen! De gemene deler met alle andere 39 trainees is de persoonlijke- en leiderschapsontwikkeling die tijdens het traineeship centraal staat. 20% van jouw traineeship, in praktijk elke woensdag, kom jij namelijk samen met alle trainees en werk jij aan jouw eigen persoonlijke ontwikkeling, heb je intervisie en werk je aan strategische vraagstukken. Er gaat een snelle persoonlijke groei van start: je sluit je aan bij de 'denktank'. 

elke woensdag Denktank. 

Na ongeveer negen maanden stroom je in, in de denktank. In de denktank houd jij je als interne consultant bezig met strategische vraagstukken vanuit de directie. De directie is nauw betrokken en je moet hen dan ook meekrijgen in jouw ideeën. De denktank vindt elke week gedurende een volledige dag plaats en staat in het teken van persoonlijke ontwikkeling: trainees geven elkaar continue feedback en worden hierin begeleid door onze talent manager en sociaal psycholoog. In de denktank ontwikkel je jouw visie op de Randstad Groep en op jezelf. Totdat je uitstroomt als trainee blijf je deze 20% van je werkweek investeren in jezelf door middel van de denktank. Of je na jouw 2,5 jaar management traineeship nu graag blijft bij Randstad Groep Nederland of niet. Jij stapt in ieder geval ontzettend zelfbewust het traineeship uit. Hoe mooi is dat!​​​​​​​

ontwikkeling en groei.​​​​​​​

Als management trainee start je altijd in onze core business in de rol van intercedent. Na deze eerste functie heb je zelf de vrijheid om jouw carrièrepad vorm te geven. Dat hangt helemaal af van jouw ambitie en interesse. Jij bent in de lead, jij bepaalt. Daarom zijn er uiteenlopende groeipaden denkbaar. Zo kun je vanuit de functie als intercedent bijvoorbeeld doorgroeien naar sales of recruitment consultant, operationeel manager, proces manager, product owner of talent acquisition specialist.

wij bieden jou.

  • een startsalaris van €3.034 per maand (inclusief 8,5% vakantiegeld en persoonlijk benefit budget) 
  • een lease auto, telefoon en laptop
  • direct een vast contract
  • 20% van je traineeship: denktank
  • een budget van €750,- om je thuiswerkplek ergonomisch verantwoord in te richten

daar komt bij:
  • bedrijfsbonus en aandelen regeling (meer informatie? zie arbeidsvoorwaarden pagina)
  • trainee-bonus: je kan 2x per jaar met individuele assignments €1300 - €1500 bonus verdienen
  • trainee salarisverhoging: je kan 2x per jaar €150,- groeien​​​​​​​
recruiter

sollicitatierondes. 


Helaas grijpt het COVID-19 virus om zich heen en is de impact daarvan op ons dagelijks leven zeer groot. Wij vinden het belangrijk om de veiligheid van jou en onze medewerkers te waarborgen en volgen dan ook de richtlijnen van het RIVM. Dit betekent dat de invulling van de sollicitatierondes aan verandering onderhevig kan zijn. Uiteraard houden we je daarvan op de hoogte. 

Sollicitatierondes 2021

Sollicitatieronde 4 (inclusief business course)
cv insturen vóór: 31 oktober 2021
deadline online assessment: 10 november 2021 
business game: 22 november 2021
business course: 9 en 10 december 2021


recruiter

ook interessant voor jou.

werken bij randstad arbeidsvoorwaarden
arbeidsvoorwaarden salaris, vakantiedagen en verlof, reiskostenvergoeding, groei en ontwikkeling, telefoon en laptop, pensioen, aandelenregeling. Lees er hier meer over. 
werken bij randstad sollicitatieproces
ons sollicitatieproces wat kan je verwachten wanneer je solliciteert? Van sollicitatie naar een nieuwe baan. Lees hier meer over ons proces wanneer je solliciteert.
​​​​​​​
werken bij randstad cultuur
onze cultuur welke waarden vinden wij belangrijk? Wat voor cultuur kan je verwachten. En doe ook de test om te kijken of onze cultuur bij jou past!
​​​​​​​
werken bij randstad onboarding
jouw onboarding benieuwd naar de eerste werkdagen? Wij hebben een interessant onboarding programma!

​​​​​​​