recruiter.

wat je doet als recruiter.

alles over de baan van een recruiter. 
recruiter

dit doet een recruiter?


Een recruiter verbindt mensen en werk aan elkaar. Een betekenisvolle baan, want een recruiter maakt verschil voor zowel werkzoekenden als voor bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe collega's.

Het is waarschijnlijk niet nieuw voor je, maar het vinden van goed personeel is in deze economie voor veel bedrijven moeilijk. En het vinden van die baan die echt bij jou past, is met zoveel keuze in de markt ook wel ingewikkeld. Zowel bedrijven als werkzoekenden kunnen jouw hulp als recruiter goed gebruiken. Want jij weet als recruiter alles van de doelgroep. Je weet ze te vinden, te bereiken en te verbinden aan de vacatures van Randstad.


Een recruiter draagt bij aan het werkplezier van mensen en tegelijkertijd aan het succes van bedrijven.

Van de accountspecialist, de intercedent of vanuit de klant zelf krijgt een recruiter te horen hoeveel en wat voor medewerkers de klant nodig heeft. Dan kan de recruiter aan de slag.

Als recruiter ben je dé specialist wanneer het gaat om het werven van bepaalde vakspecialisten. Wat is hun achtergrond? Wat drijft deze mensen om te werken? Wat zijn gemeenschappelijke interesses? Bij wat voor bedrijven werken ze? Waar oriënteren ze zich op nieuw werk? Welke benadering werkt het beste? Kan je ze het beste mailen of direct bellen? Noem het op. Als recruiter verdiep jij je helemaal in jouw doelgroep, zodat je het juiste talent aan weet te trekken en te verbinden aan Randstad.

Doordat de recruiter zowel de klant als de kandidaat goed kent, weet de recruiter de ideale match te maken.

recruiters geven hun baan een cijfer.

Ik geef mijn baan een 9 
Marlon das Dores (32)
"Na ruim 10 jaar als uitzendkracht gewerkt te hebben, en het afronden van mijn opleiding communicatie, leek het mij een logische stap om aan de slag te gaan als recruiter. Wat het werk als recruiter voor mij zo tof maakt, is het feit dat ik geheel vrij ben om mijn werk zelf in te richten. Ik ben niet gebonden aan een vaste werkplek en heb de optimale werk-privé balans gevonden. Dat is voor mij als vader heel waardevol. Verder heb ik top collega’s en een manager die mij inspireren om het beste uit mezelf te halen!"
recruiter Marlon
Ik geef mijn baan een 8
Jing de Visser (23)
"Als recruiter krijg ik met veel verschillende bedrijven te maken, wat het werk voor mij erg leuk maakt. In mijn functie krijg ik veel vrijheid om mijn eigen dag in te delen. Er zit niet iemand mij continue te controleren, waardoor ik veel verantwoordelijkheid voel. Heel fijn vind ik dat. Ik telefoneer veel en soms is het werk wat hetzelfde, maar doordat ik op verschillende werkplekken kan werken blijft het erg gevarieerd. En ik zit in een super gezellig team met fijne collega's. Dat maakt het werk nóg veel leuker!"

dit zijn je werkzaamheden als recruiter.

Wat doet een recruiter zoal? Zoals Niels vertelt in de video hierboven, houdt een recruiter zich bezig met de volgende taken:

de werkomgeving van een recruiter.


Stel, je gaat aan de slag als recruiter bij Randstad. Welkom! Je werkt bij Randstad, een grote, internationale HR dienstverlener. Een uitzendbureau.

als recruiter werk je op één van onze 382 vestigingen.

Wellicht zijn ze je wel eens opgevallen tijdens een stedentrip in eigen land? Op welke vestiging je zal gaan werken hangt af van jouw woonplaats en het team waarin je start. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam. Hier zal je voor trainingen of vergaderingen op zijn tijd ook naar toe gaan.

Je kunt als recruiter in verschillende teams gaan werken. Bijvoorbeeld voor team Techniek. Of denk aan Zorg, Onderwijs, Financieel of Transport. Wie weet heb jij wel specifieke interesse naar een branche? Laat dat vooral weten. Ook zijn er veel teams die zich focussen op verschillende klanten in de MKB sector. In dit geval krijg je te maken met verschillende branches en doelgroepen.

De vestiging is het thuishonk van jou en jouw team. Hier ben jij veel te vinden. Als je niet een dagje thuiswerkt of mee bent naar de klant met je collega intercedent of accountspecialist.

overal waar jij je laptop open kunt klappen kan jij jouw uitstekende recruitment skills inzetten. Wat een vrijheid!

En als je wel op de vestiging bent, is het er hoogstwaarschijnlijk gezellig. Hier kan jij samen met jouw team plezier maken, bijpraten, overleggen, doelen stellen, ideeën uitwerken of gewoon lekker individueel aan de slag.

Bij Randstad kom je terecht in een gedreven, betrokken en warme werkomgeving. Collega’s zijn oprecht geïnteresseerd in jou en ondernemen, bij eigen interesse, verschillende activiteiten samen. Lekker uit eten, sporten, vakinhoudelijke events of wie weet vind je het wel leuk om naar een georganiseerde activiteit te gaan van ons bedrijfsnetwerk Young Randstad. Niets moet, alles mag. Jij beslist.
recruiter werkomgeving

een glimp van waar je werkt    
achter jouw laptop gebeurt het.

een glimp van waar je werkt
plezier maken hoort er natuurlijk ook bij.

een glimp van waar je werkt
in gesprek met kandidaat of klant.

een glimp van waar je werkt   
teamoverleg en samen koers bepalen.

als recruiter werk je samen met.


Als recruiter werk je nauw samen met jouw team. Afhankelijk van welk team werk je samen met andere recruiters, i
ntercedentenplanners, accountspecialisten en jouw manager. 

Intercedenten en accountspecialisten zijn het aanspreekpunt van de klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor het commercieel contact en relatiebeheer. Als recruiter werk je veel met hen samen, omdat jij als recruiter hen helpt met het bedienen van deze klanten en het vinden van het beste person eel. Planners zijn gericht op de uitzendkrachten en zorgen voor een sluitende dag-of weekplanning bij de klanten. En samen met jouw leidinggevende, de operationeel manager, ga jij continu in gesprek over de lopende zaken en nog belangrijker:  jouw ontwikkeling.
ontwikkelmogelijkheden recruiter

jouw competenties.

Ben je een type voor deze functie? We vinden het belangrijk dat onze recruiters nieuwsgierig, doelgericht, verbindend, flexibel en stressbestendig zijn. Herken je jezelf in deze competenties? Dan ziet dat er zo uit:

wat bieden wij?


Nieuwsgierig naar de arbeidsvoorwaarden van een recruiter? We lichten ze hier graag aan jou toe. Bekijk ook de video. Even kort:
  • bruto maandsalaris tussen de €2350,- en €2700,-
    (inclusief 8,5% vakantiegeld en 3,8% benefit budget)
  • ruim opleidingsaanbod (als jij groeit, groeit Randstad ook!)
  • bonussen en aandelenregeling
  • een budget van €750,- om je thuiswerkplek ergonomisch verantwoord in te richten
  • goede reiskostenvergoeding (privé én zakelijk)
  • 25 vakantiedagen (koop er maximaal 5 weken bij)​​​​​​​

Voor meer toelichting, zie onze aparte pagina over onze arbeidsvoorwaarden.
recruiter

ook interessant voor jou.

werken bij randstad arbeidsvoorwaarden
arbeidsvoorwaarden salaris, vakantiedagen en verlof, reiskostenvergoeding, groei en ontwikkeling, telefoon en laptop, pensioen, aandelenregeling. Lees er hier meer over. 
werken bij randstad sollicitatieproces
ons sollicitatieproces wat kan je verwachten wanneer je solliciteert? Van sollicitatie naar een nieuwe baan. Lees hier meer over ons proces wanneer je solliciteert.
​​​​​​​
werken bij randstad cultuur
onze cultuur welke waarden vinden wij belangrijk? Wat voor cultuur kan je verwachten. En doe ook de test om te kijken of onze cultuur bij jou past!
​​​​​​​
werken bij randstad onboarding
jouw onboarding benieuwd naar de eerste werkdagen? Wij hebben een interessant onboarding programma!

​​​​​​​