recruiter.

wat doet een recruiter?

alles over een baan als recruiter vind je hier. Werkzaamheden, doorgroeimogelijkheden, competenties, salaris, werkomgeving en persoonlijke verhalen.
recruiter

wat doet een recruiter?


Een recruiter verbindt mensen en werk aan elkaar. Een betekenisvolle baan, want een recruiter maakt verschil voor zowel werkzoekenden als voor bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe collega's. 
 Jij weet als recruiter alles van de doelgroep. Je weet ze te vinden, te bereiken en te verbinden aan de vacatures van Randstad.
 Als recruiter draag je bij aan het werkplezier van mensen en tegelijkertid aan het succes van bedrijven.
 Als recruiter ben jij dé specialist als het gaat om het werven van bepaalde doelgroepen. Wat is hun achtergrond? Wat drijft deze mensen om te werken? Wat zijn hun interesses? Bij wat voor bedrijven werken ze? Waar oriënteren ze zich op nieuw werk? Hoe benader je ze op de beste manier? Noem het op. Jij als recruiter verdiept je in jouw doelgroep en weet precies wat je moet doen om de juiste talenten aan te trekken. En uiteraard te verbinden aan het werken bij Randstad. 
Als recruiter ken je zowel de klanten als talenten en weet daarom de juiste banen aan bedrijven te koppelen, oftewel de match. 


Van jouw collega's of vanuit de klant krijg je als recruiter te horen wat voor een nieuwe medewerkers er gezocht worden en hoeveel eventueel. Vanaf dan begint jouw werk! Lees snel verder om nog meer te weten te komen over het werken als recruiter.

recruiters vertellen over hun baan.

Ik geef mijn baan een 9 
Marlon das Dores (32)
"Na ruim 10 jaar als uitzendkracht gewerkt te hebben, en het afronden van mijn opleiding communicatie, leek het mij een logische stap om aan de slag te gaan als recruiter. Wat het werk als recruiter voor mij zo tof maakt, is het feit dat ik geheel vrij ben om mijn werk zelf in te richten. Ik ben niet gebonden aan een vaste werkplek en heb de optimale werk-privé balans gevonden. Dat is voor mij als vader heel waardevol. Verder heb ik top collega’s en een manager die mij inspireren om het beste uit mezelf te halen!"
recruiter Marlon
Ik geef mijn baan een 8
Jing de Visser (23)
"Als recruiter krijg ik met veel verschillende bedrijven te maken, wat het werk voor mij erg leuk maakt. In mijn functie krijg ik veel vrijheid om mijn eigen dag in te delen. Er zit niet iemand mij continue te controleren, waardoor ik veel verantwoordelijkheid voel. Heel fijn vind ik dat. Ik telefoneer veel en soms is het werk wat hetzelfde, maar doordat ik op verschillende werkplekken kan werken blijft het erg gevarieerd. En ik zit in een super gezellig team met fijne collega's. Dat maakt het werk nóg veel leuker!"

werkzaamheden recruiter?


de werkomgeving van een recruiter.


Stel, je gaat aan de slag als recruiter bij Randstad. Welkom! Je werkt bij Randstad, een grote, internationale HR dienstverlener. Een uitzendbureau.

als recruiter werk je op één van onze 382 vestigingen.

Wellicht zijn ze je wel eens opgevallen tijdens een stedentrip in eigen land? Op welke vestiging je zal gaan werken hangt af van jouw woonplaats en het team waarin je start. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam. Hier zal je voor trainingen of vergaderingen op zijn tijd ook naar toe gaan.

Je kunt als recruiter in verschillende teams gaan werken. Bijvoorbeeld voor team Techniek. Of denk aan Zorg, Onderwijs, Financieel of Transport. Wie weet heb jij wel specifieke interesse naar een branche? Laat dat vooral weten. Ook zijn er veel teams die zich focussen op verschillende klanten in de MKB sector. In dit geval krijg je te maken met verschillende branches en doelgroepen.

De vestiging is het thuishonk van jou en jouw team. Hier ben jij veel te vinden. Als je niet een dagje thuiswerkt of mee bent naar de klant met je collega intercedent of accountspecialist.

overal waar jij je laptop open kunt klappen kan jij jouw uitstekende recruitment skills inzetten. Wat een vrijheid!

En als je wel op de vestiging bent, is het er hoogstwaarschijnlijk gezellig. Hier kan jij samen met jouw team plezier maken, bijpraten, overleggen, doelen stellen, ideeën uitwerken of gewoon lekker individueel aan de slag.

Bij Randstad kom je terecht in een gedreven, betrokken en warme werkomgeving. Collega’s zijn oprecht geïnteresseerd in jou en ondernemen, bij eigen interesse, verschillende activiteiten samen. Lekker uit eten, sporten, vakinhoudelijke events of wie weet vind je het wel leuk om naar een georganiseerde activiteit te gaan van ons bedrijfsnetwerk Young Randstad. Niets moet, alles mag. Jij beslist.
recruiter werkomgeving

een glimp van waar je werkt   
achter jouw laptop gebeurt het.

een glimp van waar je werkt
plezier maken hoort er natuurlijk ook bij.

een glimp van waar je werkt
in gesprek met kandidaat of klant.

een glimp van waar je werkt   
teamoverleg en samen koers bepalen.

met wie werk je samen als recruiter?

Als recruiter werk je nauw samen met jouw team. Afhankelijk van welk team werk je samen met andere recruiters, intercedenten, planners, accountspecialisten en jouw manager.  
​​​​​​​

Intercedenten en accountspecialisten zijn het aanspreekpunt van de klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor het commercieel contact en relatiebeheer. Als recruiter werk je veel met hen samen, omdat jij als recruiter hen helpt met het bedienen van deze klanten en het vinden van het beste personeel. Planners zijn gericht op de uitzendkrachten en zorgen voor een sluitende dag-of weekplanning bij de klanten. En samen met jouw leidinggevende, de operationeel manager, ga jij continu in gesprek over de lopende zaken en nog belangrijker: jouw ontwikkeling.

ontwikkelmogelijkheden recruiter

jouw competenties.

Ben je een type voor deze functie? We vinden het belangrijk dat onze recruiters nieuwsgierig, doelgericht, verbindend, flexibel en stressbestendig zijn. Herken je jezelf in deze competenties? Dan ziet dat er zo uit:

arbeidsvoorwaarden.


Nieuwsgierig naar de arbeidsvoorwaarden van een recruiter? We lichten ze hier graag aan jou toe. Bekijk ook de video. Even kort:
  • bruto maandsalaris tussen de €2350,- en €2700,-
    (inclusief 8,5% vakantiegeld en 3,8% benefit budget)
  • ruim opleidingsaanbod (als jij groeit, groeit Randstad ook!)
  • bonussen en aandelenregeling
  • een budget van €750,- om je thuiswerkplek ergonomisch verantwoord in te richten
  • goede reiskostenvergoeding (privé én zakelijk)
  • 25 vakantiedagen (koop er maximaal 5 weken bij)​​​​​​​

Voor meer toelichting, zie onze aparte pagina over onze arbeidsvoorwaarden.
recruiter

ook interessant voor jou.

werken bij randstad arbeidsvoorwaarden
arbeidsvoorwaarden salaris, vakantiedagen en verlof, reiskostenvergoeding, groei en ontwikkeling, telefoon en laptop, pensioen, aandelenregeling. Lees er hier meer over. 
werken bij randstad sollicitatieproces
ons sollicitatieproces wat kan je verwachten wanneer je solliciteert? Van sollicitatie naar een nieuwe baan. Lees hier meer over ons proces wanneer je solliciteert.
​​​​​​​
werken bij randstad cultuur
onze cultuur welke waarden vinden wij belangrijk? Wat voor cultuur kan je verwachten. En doe ook de test om te kijken of onze cultuur bij jou past!
​​​​​​​
werken bij randstad onboarding
jouw onboarding benieuwd naar de eerste werkdagen? Wij hebben een interessant onboarding programma!

​​​​​​​