wat je doet als recruiter

wat je doet als recruiter.

alles over de baan van een recruiter.

vacatures
 

werkzaamheden, salaris, ontwikkelmogelijkheden, werkomgeving, competenties en vacatures.

Wat doet een recruiter nu eigenlijk? Is het iets voor jou? Wellicht ben je al wel eens gebeld door een recruiter of heb je al een sollicitatiegesprek gehad met een recruiter? Maar hoe ziet hun volledige baan of functie eruit? Wij vertellen het jou hier! Als grote, internationale HR dienstverlener hebben wij veel recruiters bij ons werken. Waar houdt een recruiter bij Randstad zich mee bezig? Waar en met wie werkt hij of zij samen? Lees hier meer over: 

 

wat doet een recruiter?

Als recruiter werf jij nieuwe medewerkers voor één of enkele grote klanten. Het gaat daarbij met name om de functieprofielen van productiemedewerker, operator of logistiek medewerker.

Van de accountspecialist krijg je te horen hoeveel medewerkers de klant nodig heeft. Jij creëert een flexpool, schrijft vacatureteksten, plaatst deze op jobboards en je belt kandidaten die gesolliciteerd hebben voor een intake.

Als recruiter doe je de eerste screening. Past de kandidaat bij het profiel, dan nodig je hem of haar uit voor een sollicitatiegesprek met de accountspecialist.

Je functie is veelzijdig en flexibel. We starten iedere week met ‘de weekstart’. Tijdens deze meeting bespreken we onze weekplanning door. Vervolgens ben je de hele week druk bezig met het benaderen van nieuwe sollicitanten en het plannen van intakes. Je voert sollicitatiegesprekken, schrijft pakkende vacatureteksten en hebt tussendoor veel leuke momenten met je collega’s. Je werkweek vliegt om en op vrijdagmiddag is het tijd voor een gezellige borrel.

Kortom: je week bestaat met name uit: werving en selectie van kandidaten, sollicitatiegesprekken en matchen, relatiebeheer en wervingsevents en het schrijven van pakkende én seo proof vacatureteksten.

jij bent dé recruitment specialist.Wat drijft mensen om te werken? Wat vinden ze echt leuk? En waar zijn ze goed in? Als recruiter bij Randstad spreek je elke dag met mensen die dolgraag willen werken bij één van jouw klanten. Doordat jij zowel de klant als de kandidaat goed kent, weet je de ideale match te maken.

 

de nieuwste vacatures

 • Intercedent Veghel

  27-6-2019 Veghel, Noord-Brabant Tijdelijk

  Ben jij klaar voor een grote portie persoonlijke ontwikkeling? Wil jij jezelf ontwikkelen op het gebied van commercie en recruitment? Bij een bedrijf waar jouw werkplezier, groei ...

  lees meer
 • Recruiter Utrecht

  26-6-2019 Utrecht, Utrecht Tijdelijk

  De eerste dag van een nieuwe baan. Spannend voor veel mensen. Hoe zijn de collega’s? Past het werk wel bij me? Dankzij jou zetten kandidaten met vertrouwen hun voet over de ...

  lees meer
 • Junior Sales Consultant Amsterdam-Duivendrecht

  26-6-2019 Amsterdam-Duivendrecht, Noord-Holland Tijdelijk

  Zie jij kansen in de markt? Dan duik je er bovenop. Als sales consultant adviseer jij potentiële klanten om zo de samenwerking aan te gaan en nieuwe opdrachten binnen te halen. ...

  lees meer
 
werkomgeving recruiter
een glimp van waar je werkt

were the magic happens

van achter jouw laptop.

werkomgeving recruiter
een glimp van waar je werkt

plezier maken

dat hoort er ook bij.

werkomgeving recruiter
een glimp van waar je werkt

in gesprek

met kandidaat of klant.

werkomgeving recruiter
een glimp van waar je werkt

team overleg

samen koers bepalen.

De leukste werkdag is als ik echt het gevoel heb gekregen dat ik iemand heb kunnen helpen. Bijvoorbeeld als iemand een nieuwe stap wilt maken en ik die persoon kan helpen aan een nieuwe, passende baan. Werk is een belangrijk onderdeel van het leven. Het is dan ook fantastisch dat ik een rol kan spelen in die verandering.

Het team is als een warm bad. Soms organiseren we een grote lunch, of we vieren Sinterklaas met elkaar. En de resultaten, die behalen we ook samen. Randstad is een commercieel bedrijf, maar persoonlijke ontwikkeling is net zo belangrijk. 

Behalve recruiter ben je ook jobcoach; je bent betrokken bij iets heel speciaals. Elke keer dat mensen van baan veranderen, verandert hun leven.

 

ontwikkeling en groei

Jouw ontwikkeling staat bij ons centraal! Naast ons interne brede opleidingsaanbod ben je vrij om op zoek te gaan naar opleidingen en trainingen die aansluiten bij jouw persoonlijke en professionele ambities. 

Zo zijn wij ook sponsor van 'Recruiters United', een netwerk wat jou samen kan brengen met vele andere vooruitstrevende recruiters. Als recruiter bij Randstad krijg je alle ruimte om onder andere deel te nemen aan hun events en zo specialist te worden in het recruitment vakgebied!

 

doorgroeien als recruiter

Vanuit de functie recruiter kun je doorgroeien naar de volgende stap in jouw carrière als  senior consultant, intercedent of accountspecialist.

 

studieachtergrond

hbo werk- en denkniveau

Recruiters hebben vaak geen specifieke opleiding gevolgd om recruiter te worden. Onze ervaring is dat een succesvolle recruiter allerlei verschillende studieachtergronden kan hebben. Sommige recruiters hebben bijvoorbeeld Human Resource Management of Arbeidspsychologie gestudeerd, maar andere weer Communicatie, Economie, MER of misschien wel Sportmanagement. 

uiteindelijk is het bezitten van hbo werk- en denkniveau, plus de juiste competenties, het belangrijkste. 

Bij Randstad testen wij dit hbo werk-en denkniveau door middel van een online capaciteitentest, voorafgaand aan een sollicitatiegesprek op locatie. Ben je sowieso benieuwd naar ons sollicitatieproces? Klik hier. 

 

wat bieden wij?

Nieuwsgierig naar de arbeidsvoorwaarden van een recruiter? We lichten ze hier graag aan jou toe. Bekijk ook de video hier links. Even kort: 

 • startsalaris tussen de €2000,- en €2500,-
 • ruim opleidingsaanbod (als jij groeit, groeit Randstad ook!)
 • bonussen en aandelenregeling
 • goede reiskostenvergoeding (privé én zakelijk)
 • 25 vakantiedagen (koop er maximaal 5 weken bij)
 • een persoonlijk benefit budget van 12,347%
  inclusief 8,5% vakantiegeld (meer dan gebruikelijke 8%)
 • 32 tot 40-urige werkweek 

Voor meer toelichting, zie onze aparte pagina over onze arbeidsvoorwaarden.

CAO en arbeidsvoorwaarden

download hier de informatie