recruiter

wat je doet als recruiter.

alles over de baan van een recruiter.

vacatures
 

werkzaamheden, salaris, ontwikkelmogelijkheden, werkomgeving, competenties en vacatures.

Wat doet een recruiter nu eigenlijk? Is het iets voor jou? Wij vertellen het jou hier. Als grote, internationale, HR dienstverlener hebben wij veel recruiters bij ons werken. We kunnen jou er dus wel wat over vertellen. Lees hier meer over: 

 

"ik maak verschil in iemands leven"

Collega Niels vertelt wat hij doet als recruiter en waarom hij dat zo leuk vindt!

Bekijk hier de video
 

de nieuwste vacatures

 • intercedent Papendrecht

  27-2-2020 Papendrecht, Zuid-Holland

  Ondernemen, netwerken en recruitment dat zijn de woorden waar jouw hart sneller van gaat kloppen. Wat het leukste is aan het werken als intercedent ? Dat je dag voorbij vliegt! ...

  lees meer
 • Recruiter Den Haag

  25-2-2020 Den Haag, Zuid-Holland

  Kandidaten bemiddelen naar een vaste baan in de zorg die écht bij hen past. Een regionale functie met veel vrijheid en ruimte voor ondernemerschap. Als recruiter ben je van grote ...

  lees meer
 • intercedent transport Bergen op Zoom

  25-2-2020 Bergen op Zoom, Utrecht

  Waar jouw werk om draait? Het invullen van vacatures bij onze klanten. Daarbij wissel je steeds van rol: je bent sales- en accountmanager richting klanten, maar daarnaast ook ...

  lees meer
 

wat doet een recruiter?

Een recruiter verbindt mensen en werk aan elkaar. Een betekenisvolle baan waarbij een recruiter echt van toegevoegde waarde is voor zowel mensen die op zoek zijn naar werk wat bij ze past en bedrijven die op zoek zijn naar nieuwe collega's.

Het is waarschijnlijk niet nieuw voor je, maar het vinden van goed personeel is in deze economie voor veel bedrijven moeilijk. En het vinden van die baan die echt bij jou past, is met zoveel keuze in de markt ook wel ingewikkeld. Zowel bedrijven als werkzoekenden kunnen jouw hulp als recruiter goed gebruiken. Want jij weet als recruiter alles van de doelgroep. Je weet ze te vinden, te bereiken en te verbinden aan de vacatures van Randstad. een recruiter draagt bij aan het werkplezier van mensen en tegelijkertijd aan het succes van bedrijven.

Van de accountspecialist, de intercedent of vanuit de klant zelf krijgt een recruiter te horen hoeveel en wat voor medewerkers de klant nodig heeft. Dan kan de recruiter aan de slag.

Als recruiter ben je dé specialist wanneer het gaat om het werven van bepaalde vakspecialisten. Wat is hun achtergrond? Wat drijft deze mensen om te werken? Wat zijn gemeenschappelijke interesses? Bij wat voor bedrijven werken ze? Waar oriënteren ze zich op nieuw werk? Welke benadering werkt het beste? Kan je ze het beste mailen of direct bellen? Noem het op. Als recruiter verdiep jij je helemaal in jouw doelgroep, zodat je het juiste talent aan weet te trekken en te verbinden aan Randstad. doordat de recruiter zowel de klant als de kandidaat goed kent, weet de recruiter de ideale match te maken. 

 

de werkzaamheden van een recruiter

 • als recruiter vind en enthousiasmeer je kandidaten

  Als recruiter bij Randstad focus jij je vaak op een bepaalde doelgroep. Denk bijvoorbeeld aan 'zorg personeel', zoals verpleegkundigen. Of 'logistiek personeel', zoals orderpickers of magazijnmedewerkers. Of wie weet ga je ...

  lees minder lees meer

  aan de slag in onze onderwijs tak en ga je op zoek naar docenten. Hoe dan ook, als recruiter zorg jij ervoor dat je de doelgroep kent. Natuurlijk helpen wij jou daarbij! Jij weet ze uiteindelijk te vinden. En je weet ook wat voor benaderingswijze het beste werkt, hoe je ze het beste kunt aanspreken. Met die kennis weet jij de meest sprekende vacatureteksten te schrijven en stuur je persoonlijke, bindende berichten via jobboards, linkedin, social media of waar jouw doelgroep zich bevindt. Berichten waar mensen blij van worden en waardoor ze wel willen reageren.

  Je wisselt contactgegevens uit, belt met elkaar en wie weet kan je gelijk telefonisch al kennismaken en vacatures toelichten. Maar kan jij jouw doelgroep het beste aanspreken op een event? Dat kan. Organiseer bijvoorbeeld een banenmarkt of een meet and greet!

  En wij denken graag ook na over morgen. Jij ook toch? Als recruiter wil je niet enkel achter de feiten aanlopen. Daarom bouw je een netwerk op binnen jouw doelgroep. Wanneer jouw collega's komen met een leuke vacature, weet jij vaak wel iemand die je kan bellen voor interesse. 

 • als recruiter selecteer je kandidaten en ga je voor de beste match

  Als recruiter weet je op een doortastende wijze telefonische gesprekken te voeren met sollicitanten. Door kritische vragen te stellen, goed door te vragen en ...

  lees minder lees meer

  écht te verbinden met de kandidaat weet je als recruiter precies wie je voor je hebt. Ook weet je goed wat voor nieuwe collega de klant zoekt, omdat je dit van de verantwoordelijke intercedent of accountspecialist hebt gehoord. Of misschien heb je het wel zelf uitgevraagd bij de klant. Jij beoordeelt of het bij elkaar past.

  Zo een gesprek met een kandidaat kan verschillende invalshoeken hebben. Als recruiter spreek je namelijk kandidaten die je óf zelf hebt benaderd óf kandidaten die zelf hebben gesolliciteerd. Soms ben je daarom al overtuigd van iemand en zet je alles in om iemand te enthousiasmeren en overtuigen. Want ja, de kandidaat moet Randstad en de klant natuurlijk ook interessant vinden. Soms ben je nog niet overtuigd van de kandidaat, waardoor je veel moet doorvragen. Hoe haal je het onderste uit de kan zodat je een beslissing kan maken? Want een beslissing moet je maken. Komt iemand in aanmerking voor een vacature of niet? Wanneer je niet overtuigd bent, moet je dan ook slecht nieuws kunnen brengen. De kandidaat is het niet geworden. En hoe zorg je er dan voor dat hij of zij toch met een positief gevoel ophangt? Ook wel weer een uitdaging toch? Geef de kandidaat feedback mee waar hij of zij wat mee kan. Dan heb je toch iets kunnen betekenen. 

  Vervolgens regel je voor die top kandidaat een gesprek met de intercedent of accountspecialist en daarna kan hij of zij in gesprek met de klant. Duimen geblazen. Hopelijk kan jouw kandidaat starten!

 • als recruiter word je expert en adviseer je klant en collega

  Wat voor salaris is eigenlijk realistisch? En wat zijn de interesses van de doelgroep? Vanuit jouw ervaring weet jij het! En...

  lees minder lees meer

  geef je goed advies aan de klant en collega's. Als recruiter spaar je data op over de doelgroep. Als expert en data gedreven professional weet je deze data te vertalen naar advies aan de klant. Is het maximaal geboden salaris door de klant wel realistisch? Of het aantal uren waarvoor de klant een nieuwe collega wil. Moet de klant wellicht gaan opleiden, omdat de doelgroep zo schaars is? Gelukkig hebben we bij Randstad ook verschillende doelgroep gerichte data tooling die jou hierbij kan helpen.

  Waar zit de doelgroep? Waar moeten we zichtbaar zijn en hoe? Samen met jouw marketing collega kan jij gaan bekijken naar de online journey van de kandidaten die we naar onze website trekken. Hoe kunnen vanuit data inzichten slimmer en meer doelgroep gericht te werk gaan? Dit heeft jouw focus.

  Verder ga je doelgericht te werk. Je zet je doelen en bouwt een plan op. Jouw doel is jouw leidraad, die hou je altijd scherp. Samen met jouw team op de vestiging natuurlijk!

 

recruiters geven hun baan een cijfer

 • 9.0
  recruiter-cijfer

  Marlon das Dores (32)

  recruiter bij Randstad
  "Na ruim 10 jaar als uitzendkracht gewerkt te hebben, en het afronden van mijn opleiding communicatie, leek het mij een logische stap om aan de slag te gaan als recruiter. Wat het werk als recruiter voor mij zo tof maakt, is het feit dat ik geheel vrij ben om mijn werk zelf in te richten. Ik ben niet gebonden aan een vaste werkplek en heb de optimale werk-privé balans gevonden. Dat is voor mij als vader heel waardevol. Verder heb ik top collega’s en een manager die mij inspireren om het beste uit mezelf te halen!"
 • 8.0
  recruiter-cijfer

  Jing de Visser (23)

  recruiter bij Randstad
  "Als recruiter krijg ik met veel verschillende bedrijven te maken, wat het werk voor mij erg leuk maakt. In mijn functie krijg ik veel vrijheid om mijn eigen dag in te delen. Er zit niet iemand mij continue te controleren, waardoor ik veel verantwoordelijkheid voel. Heel fijn vind ik dat. Ik telefoneer veel en soms is het werk wat hetzelfde, maar doordat ik op verschillende werkplekken kan werken blijft het erg gevarieerd. En ik zit in een super gezellig team met fijne collega's. Dat maakt het werk nóg veel leuker!"
 
werkomgeving recruiter
een glimp van waar je werkt

where the magic happens

van achter jouw laptop.

werkomgeving recruiter
een glimp van waar je werkt

plezier maken

dat hoort er ook bij.

werkomgeving recruiter
een glimp van waar je werkt

in gesprek

met kandidaat of klant.

werkomgeving recruiter
een glimp van waar je werkt

team overleg

samen koers bepalen.

de werkomgeving van een recruiter

Stel, je gaat aan de slag als recruiter bij Randstad. Welkom! Je werkt bij Randstad, een grote, internationale HR dienstverlener. Een uitzendbureau. als recruiter werk je op één van onze 382 vestigingen. Wellicht zijn ze je wel eens opgevallen tijdens een stedentrip in eigen land? Op welke vestiging je zal gaan werken hangt af van jouw woonplaats en het team waarin je start. Ons hoofdkantoor staat in Amsterdam. Hier zal je voor trainingen of vergaderingen op zijn tijd ook naar toe gaan.

Je kunt als recruiter in verschillende teams gaan werken. Bijvoorbeeld voor team Techniek. Of denk aan Zorg, Onderwijs, Financieel of Transport. Wie weet heb jij wel specifieke interesse naar een branche? Laat dat vooral weten. Ook zijn er veel teams die zich focussen op verschillende klanten in de MKB sector. In dit geval krijg je te maken met verschillende branches en doelgroepen.

De vestiging is het thuishonk van jou en jouw team. Hier ben jij veel te vinden. Als je niet een dagje thuiswerkt of mee bent naar de klant met je collega intercedent of accountspecialist.overal waar jij je laptop open kunt klappen kan jij jouw uitstekende recruitment skills inzetten. Wat een vrijheid.En als je wel op de vestiging bent, is het er hoogstwaarschijnlijk gezellig. Hier kan jij samen met jouw team plezier maken, bijpraten, overleggen, doelen stellen, ideeën uitwerken of gewoon lekker individueel aan de slag.

Bij Randstad kom je terecht in een gedreven, betrokken en warme werkomgeving. Collega’s zijn oprecht geïnteresseerd in jou en ondernemen, bij eigen interesse, verschillende activiteiten samen. Lekker uit eten, sporten, vakinhoudelijke events of wie weet vind je het wel leuk om naar een georganiseerde activiteit te gaan van ons bedrijfsnetwerk Young Randstad. Niets moet, alles mag. Jij beslist.

 

een recruiter werkt samen met

Als recruiter werk je nauw samen met jouw team. Afhankelijk van welk team werk je samen met andere recruiters en:

Intercedenten en accountspecialisten zijn het aanspreekpunt van de klanten. Zij zijn verantwoordelijk voor het commercieel contact en relatiebeheer. Als recruiter werk je veel met hen samen, omdat jij als recruiter hen helpt met het bedienen van deze klanten en het vinden van het beste personeel. Planners zijn gericht op de uitzendkrachten en zorgen voor een sluitende dag-of weekplanning bij de klanten. En samen met jouw leidinggevende, de operationeel manager, ga jij continu in gesprek over de lopende zaken en nog belangrijker: jouw ontwikkeling.

 
ontwikkelmogelijkheden

ontwikkeling en groei

Jouw ontwikkeling staat bij ons centraal! Naast ons interne brede opleidingsaanbod ben je vrij om op zoek te gaan naar opleidingen en trainingen die aansluiten bij jouw persoonlijke en professionele ambities. 

Zo zijn wij ook sponsor van 'Recruiters United', een netwerk wat jou samen kan brengen met vele andere vooruitstrevende recruiters. Als recruiter bij Randstad krijg je alle ruimte om onder andere deel te nemen aan hun events en zo specialist te worden in het recruitment vakgebied!

 

doorgroeien als recruiter

Als recruiter bij Randstad kan je veel kanten op groeien. Helemaal afhankelijk van jouw eigen ambities en interesses. Je kunt verticaal groeien en steeds meer senior worden in jouw huidige functie. Wie weet wil je wel doorgroeien naar een leidinggevende functie uiteindelijk. Maar je kunt ook horizontaal groeien en in de breedte een andere functie gaan uitvoeren. Denk bijvoorbeeld aan een intercedent functie, accountspecialist of recruitment consultant. Onderstaande afbeelding laat een aantal voorbeeld ontwikkelpaden zien. Of je nu begint in een junior, medior of senior rol. Er zijn genoeg doorgroeimogelijkheden voor je!

Samen met Tempo-Team en Yacht is Randstad onderdeel van Randstad Groep Nederland. Als recruiter kan je ook intern doorgroeien naar een functie binnen één van onze zusterbedrijven Tempo-Team of Yacht.

ontwikkelmogelijkheden-doorgroeien
 

wat je in huis hebt aan competenties

Wil jij weten wat een recruiter in huis heeft aan competenties om zijn of haar werk goed te doen? Misschien wel omdat jij jezelf afvraagt of jij het type bent voor deze functie? Bij Randstad vinden wij het belangrijk dat onze recruiters nieuwsgierig, doelgericht, verbindend, flexibel en stressbestendig zijn.  

 • nieuwsgierig

  Als recruiter wil je alles weten. Van de markt, de baan en cultuur bij de klant tot aan de persoon achter de werkzoekenden. Alleen met deze informatie kan je als recruiter ...

  lees minder lees meer

  de juiste match maken tussen mensen en het werk bij de klanten. Door deze nieuwsgierigheid weet jij als recruiter precies wat de doelgroep drijft en wat een marktconform salaris is bijvoorbeeld. Hier kan je jouw klant dan ook in adviseren. En omdat jij vanuit deze doelgroep data ook weet waar jouw doelgroep te vinden is, weet jij daar creatief op in te spelen. Jij weet hoe je ze moet aantrekken. Misschien wel door middel van een leuk event?

  Ook weet jij hoe het team eruit ziet bij de klant en hoe een werkweek eruit zal zien, zodat jij die leuke kandidaat een goed beeld kan geven van zijn eventuele toekomstige baan. Omdat jij als recruiter in de persoonlijke gesprekken met werkzoekenden echt doorvraagt en daarom goed weet wie je voor je hebt, maak jij mensen en klanten blij met die goed passende baan en collega.

 • doelgericht

  Als recruiter wil je weten wat jouw werk oplevert. Zonder een doel ga jij niet aan werk, want dan krijg jij niet dat voldane gevoel aan het einde van de dag. Daarom weet jij als geen ander …

  lees minder lees meer

  jezelf doelen te stellen en deze vervolgens zelfstandig te realiseren. Je weet goed wanneer je iets zelf kan realiseren, maar ook wanneer je hulp nodig hebt van jouw collega's. Daar vraag je natuurlijk ook gewoon om. Dat is ook zelfstandig, dat is ook doelgericht. Als recruiter heb je een zelfstandige baan. Je hebt veel vrijheid. Je kan zelf bepalen waar je werkt en hoe je op zoek gaat naar die best passende kandidaten. Om dat zo effectief mogelijk te doen is het daarom wel belangrijk dat jij doelen kan stellen, kan prioriteren, en door middel van een strakke planning doet wat je moet doen. En vanuit jouw data gedreven werkwijze weet je ook precies aan welke knoppen je moet draaien. Wat een fijn gevoel. Je neemt jouw klanten en collega’s dan ook graag mee met jouw inzichten. 

 • verbindend

  Als recruiter bezit jij over een aardige dosis empathie. Jij kan luisteren als de beste en je inleven in situaties en gevoelens van anderen. Als recruiter maak je het verschil in jouw vak als ...

  lees minder lees meer

  je verbindt. Met kandidaten, met klanten en ook met jouw collega's. Iemand die werk zoekt wil zich alles behalve een nummertje voelen. Een werkzoekende of kandidaat wil zich gehoord voelen, wil begrepen worden en wil serieus genomen worden. Hetzelfde geldt voor de klanten. Als recruiter zorg jij ervoor dat ze dit gevoel hebben. En omdat je goed luistert weet je ook goed wat de behoefte is van iedereen, waardoor jij precies weet waar je alle partijen blij mee kan maken!

 • flexibel

  Als recruiter pas jij je makkelijk aan aan een veranderende omgeving en situaties. En omdat jij jouw gedrag kan aanpassen wanneer problemen of kansen zich voordoen bereik jij …

  lees minder lees meer

  jouw gestelde doel. Een klant verandert nog wel eens van gedachte over wat ze zoeken in een nieuwe collega. Dat is geen probleem voor jou. Je gaat met hen in gesprek, past je snel aan en zorgt ervoor dat je alsnog die topper vindt voor de klant. En wanneer jouw oogappel van een kandidaat toch kiest voor die andere baan is dat even slikken, maar je laat alsnog een positieve indruk achter (wie weet komt de oogappel ooit nog bij je terug) en gaat met goede moed weer verder op zoek.

 • stressbestendig

  Als recruiter laat jij je niet gek maken. Jij blijft prima functioneren bij onverwachte veranderingen in jouw werkomgeving of toenemende werkdruk. De kunst is …

  lees minder lees meer

  het hoofd koel houden, overzicht behouden en prioriteren. Het kan zomaar zijn dat jij de ene dag meer nieuwe opdrachten erbij krijgt dan een andere dag. Jij laat je niet uit het veld slaan, maar ziet nieuwe kansen en communiceert duidelijk over wat je wel en niet kan doen. In 24 uur die topper vinden, blijft voor jou de uitdaging!

 

studieachtergrond

hbo werk- en denkniveau

Recruiters hebben vaak geen specifieke opleiding gevolgd om recruiter te worden. Onze ervaring is dat een succesvolle recruiter allerlei verschillende studieachtergronden kan hebben. Sommige recruiters hebben bijvoorbeeld Human Resource Management of Arbeidspsychologie gestudeerd, maar andere weer Communicatie, Economie, MER of misschien wel Sportmanagement. 

uiteindelijk is het bezitten van hbo werk- en denkniveau, plus de juiste competenties, het belangrijkste. 

Bij Randstad testen wij dit hbo werk-en denkniveau door middel van een online capaciteitentest, voorafgaand aan een sollicitatiegesprek op locatie. Ben je sowieso benieuwd naar ons sollicitatieproces? Klik hier. 

 

wat bieden wij?

Nieuwsgierig naar de arbeidsvoorwaarden van een recruiter? We lichten ze hier graag aan jou toe. Bekijk ook de video hier links. Even kort: 

 • startsalaris tussen de €2000,- en €2500,-
 • ruim opleidingsaanbod (als jij groeit, groeit Randstad ook!)
 • bonussen en aandelenregeling
 • goede reiskostenvergoeding (privé én zakelijk)
 • 25 vakantiedagen (koop er maximaal 5 weken bij)
 • een persoonlijk benefit budget van 12,347%
  inclusief 8,5% vakantiegeld (meer dan gebruikelijke 8%)
 • 32 tot 40-urige werkweek 

Voor meer toelichting, zie onze aparte pagina over onze arbeidsvoorwaarden.

CAO en arbeidsvoorwaarden

download hier de informatie